Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Ziua Mondială a Profesorilor 2018

Educatorii pentru sănătate în acțiune

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat vineri – 14 iunie 2019, &ic...

CONDUITA ÎN URGENȚĂ - Curs Masterclass susținut de traineri SABIF

Cu siguranță de multe ori ai auzit vorbindu-se despre „eroii voluntari”! De tot atâ...

Ceremonia de Absolvire a Promoțiilor 2019 – AMF și BFKT

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează joi, 20.06.2019, sediul din str. ...

14 iunie 2019 – Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Anul acesta, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge va fi din nou sărbătorită în înt...

 • Educatorii pentru sănătate în acțiune

  Miercuri, 19 Iunie 2019 17:08
 • CONDUITA ÎN URGENȚĂ - Curs Masterclass susținut de traineri SABIF

  Miercuri, 19 Iunie 2019 06:50
 • Ceremonia de Absolvire a Promoțiilor 2019 – AMF și BFKT

  Marți, 18 Iunie 2019 13:59
 • 14 iunie 2019 – Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

  Vineri, 14 Iunie 2019 13:26

banner2019

Ziua Mondială a Profesorilor 2018

Ziua Mondială a Profesorilor 2018

Ziua Mondială a Profesorilor din 2018, sărbătorită pe 5 octombrie, va marca aniversarea a 70 de ani de la Declarația Universală a Drepturilor Omului (1948), care recunoaște educația ca un drept fundamental și stabilește dreptul la educație obligatorie gratuită, asigurând accesul echitabil și accesibil tuturor copiilor.

 

Tema din acest an, „Dreptul la educație înseamnă dreptul la un profesor calificat”, a fost aleasă pentru a reaminti comunității globale că dreptul la educație nu poate fi obținut fără profesori instruiți și calificați. Chiar și astăzi, o provocare continuă la nivel mondial este lipsa profesorilor. Se estimează că 264 milioane de copii și tineri sunt încă în afara școlii la nivel global. Pentru a atinge obiectivele educaționale primare și secundare universale din 2030, lumea trebuie să recruteze aproape 69 de milioane de profesori noi. Acest „decalaj pentru profesori” este mai pronunțat în rândul populațiilor vulnerabile, cum ar fi copiii cu dizabilități, copiii refugiați și migranți sau copiii săraci care locuiesc în zonele rurale sau îndepărtate.

 

Înființată în 1994, Ziua Mondială a Profesorilor comemorează recomandarea UNESCO din 1966 privind statutul profesorilor. Această recomandare descrie standardele referitoare la politica de personal educațional, recrutarea și formarea inițială, precum și educația continuă a cadrelor didactice, angajarea lor și condițiile de muncă.

Ziua Mondială a Profesorilor își propune să se concentreze pe „aprecierea, evaluarea și îmbunătățirea educatorilor din lume” și să ofere o oportunitate de a lua în considerare aspecte legate de profesori și de predare.

 

„În această zi - Ziua Mondială a Profesorilor - celebrăm contribuțiile importante ale cadrelor didactice la îmbunătățirea vieții copiilor și tinerilor din întreaga lume și reafirmăm angajamentul nostru de a crește oferta globală de cadre didactice calificate. Este important ca guvernele și comunitățile internaționale să ni se alăture în acest efort comun, astfel încât toți copiii și tinerii, indiferent de circumstanțe, să își poată asigura dreptul la educație de calitate și la un viitor mai bun.” - mesaj comun, cu ocazia Zilei Mondiale a Profesorilor – „Dreptul la educație înseamnă dreptul la un profesor calificat”, semnat de: Audrey Azoulay - director general UNESCO, Guy Ryder - director general al Organizației Internaționale a Muncii, Henrietta H. Fore - director executiv UNICEF, Achim Steiner – administrator UNDP și David Edwards - secretar general Education International.

(sursa: https://en.unesco.org/events/world-teachers-day-2018-international-conference)

 

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” urează „LA MULȚI ANI!” tuturor cadrelor didactice!

 

Prof. Raluca BRAD

Citit 370 ori Ultima modificare Vineri, 05 Octombrie 2018 09:29
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Galerie de imagini

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG