Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - „ZILELE ASISTENTULUI MEDICAL 2021 – GENERAȚIA 19+” – „The challenges of the nurse in the context of pandemic” – 12 mai

Curs de prim ajutor – Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”

Elevii Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” s-au familiarizat cu activitatea unui asistent medical ş...

Proiectul „Învățați să ajutați!” la Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu”

La Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu” din Mihăileşti, Giurgiu, a avut loc o nouă activitate online d...

14 iunie 2021 – Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

În fiecare an, la data de 14 iunie, se celebrează în întreaga lume Ziua Mondială a Donatorului de Sâ...

File de poveste – Dr. Mioara Mincu (I)

Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” a readus în proprietatea de drept, la 25.05.2021, după 67 de ani,...

  • Curs de prim ajutor – Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”

  • Proiectul „Învățați să ajutați!” la Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu”

  • 14 iunie 2021 – Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

  • File de poveste – Dr. Mioara Mincu (I)

cdavila 1 cover 1170x250 2020 3

„ZILELE ASISTENTULUI MEDICAL 2021 – GENERAȚIA 19+” – „The challenges of the nurse in the context of pandemic” – 12 mai

„ZILELE ASISTENTULUI MEDICAL 2021 – GENERAȚIA 19+” – „The challenges of the nurse in the context of pandemic” – 12 mai

Ziua Asistenților Medicali ne-a adus alături de două dintre universitățile prestigioase de nursing din Europa, parteneri de încredere ai școlii noastre, în cadrul workshop-ului cu participare internațională, organizat de echipa de Proiecte și Relații Internaționale a SPSCD.

Întâlnirea s-a desfășurat cu ocazia evenimentului „ZILELE ASISTENTULUI MEDICAL 2021 – GENERAȚIA 19+” – 11 – 12 mai – organizat de școala noastră.   

La evenimentul „The challenges of the nurse in the context of pandemic” a fost prezent și domnul director general și președinte al Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu.

Cele trei școli de nursing participante au fost: Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, VIVES University of Applied Sciences - Kortrijk, Belgia și AmiFoundation, AMIEDU – Helsiki, Finlanda.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a fost  reprezentată de doamna director, prof. Aurelia Șova; prof. Alina Ioniță, coordonatorul Comisiei de Relații și Proiecte Internaționale, prof. de nursing și director de comunicare - Raluca Brad; prof. de nursing Gelu Costache; prof. de nursing Mara Tamaș și elevi ai școlii, care au împărtășit experiențele lor din stagiul de pregătire clinică în pandemie: Anca Andronicescu Ulmeanu (clasa I D – AMG) și Andrei Ioniță (clasa II F – AMG).

 Din partea Univesității Vives, am avut onoarea de a-i avea alături de noi pe reprezentantul Departamentului de Relații Internaționale, domnul Dries Wittewrongel și pe domnul John Callens, prof. de nursing și asistent comunitar, care ne-au vorbit despre rolul crucial al asistentului medical în această perioadă grea, precum și despre modalitatea de gestionare a crizei Covid-19 în spitalele din Belgia și despre felul în care societatea s-a schimbat în ultimul an.  

Școala Amiedu din Helsinki a fost reprezentată de doamna Heli Pispala Tapio, coordonator al Departamentului de Proiecte și Parteneriate Internaționale și profesorii de nursing: Eija Wellman, Anju Ahonala și Sari Karlsson. Echipa finlandeză a prezentat invitaților o serie de filme demonstrative despre măsurile inovatoare de prevenire a infectării cu virusul SARS-COV-2 practicate în spitalele din  Finlanda  pe perioada pandemiei. 

Înregistrarea integrală a Conferinței desfășurate miercuri, 12 mai, poate fi urmărită pe canalul de YouTube al școlii: https://www.youtube.com/watch?v=uW0nKefXl0c

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o școală europeană preocupată permanent de pregătirea teoretică și practică a elevilor conform cu standardele și cerințele internaționale.

Școala noastră oferă elevilor posibilitatea interacţiunii cu studenți din alte ţări, fie prin participarea la schimburile de experienţă, fie prin contactul pe care îl realizează cu studenţii în timpul activităţilor din şcoală.

În cadrul Comisiei de Proiecte şi Parteneriate internaționale se desfășoară mai multe activităţi cu specific internațional. Cea mai importantă activitate este conturată de Modulul European de Nursing ( ENM ). Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este prima școală din București ce a devenit membru al modulului, activând din anul 1999. 

 

prof. Alina – Gabriela Ioniță

coordonator al Comisiei de Relații și Proiecte Internaționale

 

prof. Raluca Brad

Citit 143 ori Ultima modificare Marți, 25 Mai 2021 14:55
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG