Primăria Capitalei va construi la Spitalul Colentina un nou corp de clădire cu 7 etaje, în care vor fi amenajate secții chirurgicale și un centrul pilot “Stroke Unit”. Noua lucrare a fost cuprinsă în bugetul pe 2011 și ar putea fi demarată la sfârșitul acestui an. Deocamdată a fost atribuit doar contractul pentru asistența tehnică cu o valoare de 1,4 milioane de euro.

Spitalul Colentina va fi extins prin construirea unui nou corp cu două niveluri la subsol, parter și șapte etaje. Odată cu noua clădire Spitalul Colentina va avea și un centru “Stroke unit”. Un astfel de centru va asigura o intervenție rapidă în cazul pacienților cu probleme cardio-vasculare.

Noul corp de clădire va avea spații pentru primirea bolnavilor și a însoțitorilor, spații pentru tratamente, operații sau recuperare, spații pentru cazarea bolnavilor și a însoțitorilor.spital_colentina

“Construirea noului corp cu 7 etaje al Spitalului Colentina a fost cuprins în proiectul de buget pe 2011. După ce proiectul va fi adoptat vom organiza licitația pentru execuția lucrării, iar dacă toate etapele se derulează conform planului la sfârșitul acestui an am putea demara efectiv lucrările de construcție”, a declarat pentru B365.ro, Marius Savu, director al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, instituție subordonată municipalității.

Cum va fi structurată noua clădire

În principiu, clădirea este structurată astfel: la subsol morgă, prosectură, spații tehnice, adăpost protecție civilă, depozite, ateliere. La demisol se amplasează vestiarele pentru personal, laborator analize medicale, sterilizarea centrală, bufet, sala de mese pentru personal, centrale termice. La parter se desfășoară unitatea de primiri – urgențe (UPU), serviciul imagistică și farmacie.

La etajul 1 vor fi amenajate un bloc operator cardio și saloane ATI – Anestezie și Terapie Intensivă (10 paturi) și un bloc operator neurochirurgie cu ATI (10 paturi). La etajul 2 vor fi două blocuri operatorii cu câte patru săli de operație și anexe, iar la etajul 3 două secții ATI (2×15 paturi) cu spatți anexe și conexe și cabinete explorări funcționale. La etajul 4 se va afla secția de cardiologie (25 paturi din care 15 monitorizate), compartiment plastică (15 paturi), compartiment coloană – ortopedie (10 paturi), iar la etajul 5 secția de neurochirurgie (25 paturi) și secția de cardio chirurgie (25 paturi). La etajul 6 vor fi amenajate secțiile de ortopedie (25 paturi) și implantologie (25 paturi). La ultimul etaj vor fi secțiile de chirurgie generală (25 paturi) și secția chirurgie de zi (25 paturi).

Lucrarea are o durată de 4 ani și un cost de 63 de milioane de euro.

Deocamdată, instituția a atribuit contractul pentru servicii de asistență tehnică pentru realizarea obiectivului. Contractul, cu o valoare de 1,4 milioane de euro are o durată de 48 de luni și prevede elaborarea Documentației de Atribuire pentru Contractul de proiectare, execuție lucrări și furnizare echipamente aferente obiectivului, verificarea și evaluarea corespunzătoare a ofertelor depuse și supervizarea lucrărilor cuprinse în contractul de proiectare, execuție și furnizare echipamente.

Clădirile în care funcționează acum clinicile și secțiile Spitalului Colentina, nu vor fi dărămate, odată cu finalizarea noii construcții, ci transformate. Mai ales că în prezent ele sunt în proces de reabilitare și dotare.

„Eu le-aș duce în două direcții. Una spre servicii de recuperare, care sunt total absente în București, iar altă parte ar putea fi transformată în hotel, casă de oaspeți. Sunt mulți oameni care vin din provincie. La multe clinici din străinătate, hotelul este lângă spital”, a explicat Marius Savu.

 

Sursa: B365

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 261

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes