Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Sistemul medical face angajări!

Învățăm de la cei mai buni din linia întâi!

Suntem mândri de ei! Sunt un exemplu pentru noi toți. Ei sunt colegii noștri, medici și asiste...

CAMPANIA DE ADMITERE CONTINUĂ - PREÎNSCRIE-TE ONLINE!

Campania de Admitere în anul școlar 2020 – 2021 este în desfășurare! Grăbește-te s...

Nu uita de bunicii singuri!

„Cine are părinți, pe pământ, nu în gând...(...) / Cine are părinţi, î...

Cum arată o unitate de terapie intensivă COVID-19 din Coreea de Sud

Într-o unitate de Terapie intensivă din Coreea de Sud, în care sunt tratați pacienții in...

  • Învățăm de la cei mai buni din linia întâi!

  • CAMPANIA DE ADMITERE CONTINUĂ - PREÎNSCRIE-TE ONLINE!

  • Nu uita de bunicii singuri!

  • Cum arată o unitate de terapie intensivă COVID-19 din Coreea de Sud

cdavila 1 cover 1170x250 2020 3

Sistemul medical face angajări!

Sistemul medical face angajări!

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat măsurile concrete prevăzute în decretul privind starea de urgenţă, care va intra în vigoare pentru următoarele 30 de zile, pe fondul pandemiei de coronavirus. Parlamentul urmează să se întrunească săptămâna aceasta, online, pentru a accepta sau respinge planul preşedintelui.

 

Un capitol extrem de important al decretului privind instituirea stării de urgenţă se referă la măsurile în domeniul sanitar. Astfel, președintele a afirmat că angajările în sistemul medical se vor face fără concurs.

Am dispus ca în structurile Ministerului Afacerilor Interne, în unităţile sanitare şi în serviciile de asistenţă socială să se poată angaja fără concurs personalul necesar pentru a suplimenta nevoile medicale apărute. De asemenea, am dispus asigurarea sumelor necesare în bugetul Ministerului Sănătăţii pentru achiziţionarea de materiale, echipamente şi medicamente în perioada pandemiei prin procedura de achiziţie directă.

Am simplificat, de asemenea, proceduri de decontare şi alocare a banilor, astfel încât în domeniul sanitar să se poată realiza rapid toate operaţiunile necesare.”

În discursul său, președintele s-a adresat și cadrelor medicale aflate în prima linie în lupta cu noul virus:

„Vreau să transmit un mesaj special medicilor şi personalului medical care, încă de la primul caz înregistrat în România, au demonstrat profesionalism şi o extraordinară dedicare.Vă mulţumesc tuturor pentru eforturile făcute şi cu toţii suntem recunoscători pentru munca pe care o depuneţi în mod neobosit! Vă asigur că prin acest decret am luat toate măsurile pentru a se putea face cu maximă celeritate toate achiziţiile de echipamente medicale pentru protejarea personalului sanitar, astfel încât sănătatea dumneavoastră să nu fie pusă în pericol.”

 

Mesajul către toți românii a fost: „Ascultaţi mesajele oficialilor, respectaţi cu stricteţe regulile, păstraţi igiena mâinilor, evitaţi aglomerările, limitaţi cât se poate de mult orice deplasare! Aveţi mai mult decât oricând grijă de cei apropiaţi, în special de cei vârstnici şi vulnerabili. Oricât de greu ar părea, păstraţi distanţa socială. Măsurile care au funcţionat până acum în zonele unde transmiterea infecţiei a fost ţinută sub control sau măcar încetinită au fost cele severe, de distanţare socială. Combaterea transmiterii infecţiilor cu noul coronavirus presupune un efort susţinut, adaptabilitate şi acţiune rapidă. (...) Naţiunea noastră trece prin momente dificile. Dar suntem români, un popor pe care istoria l-a supus unor cumplite încercări şi în trecut, iar împreună am reuşit să le depăşim pe toate cu bine. Astăzi, în lupta de a limita efectele nocive ale epidemiei provocate de coronavirus nu suntem singuri. O criză globală necesită soluţii globale, nu doar locale. Efortul internaţional este unul uriaş, ne coordonăm cu partenerii noştri din Uniunea Europeană şi împreună suntem încrezători că vom depăşi cu bine această grea încercare. Dragi români, vă doresc multă sănătate!”

 

Întregul discurs al președintelui Klaus Iohannis și toate măsurile pentru starea de urgenţă le puteți găsi pe https://adevarul.ro/news/politica/iohannis-anunta-ora-1500-masuri-prevede-starea-urgenta-decretul-trebuie-contrasmenat-orban-1_5e6f4cb45163ec4271f7edbf/index.html.

prof. Raluca Brad

Citit 341 ori Ultima modificare Marți, 17 Martie 2020 13:14
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG