Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - …și florile au nevoie de iubire…

1 Martie – tradiția Mărțișorului

Semnificația mărțișorului a rămas aceeași de-a lungul timpului: este un simbol al primăverii, al rev...

Despre stilul de viață sanogen la Colegiul „Victor Babeș”

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” continuă proiectul „Învățați să ajutați” online. Prof. Iu...

Lecția de prim ajutor la Colegiul Energetic

Parteneriatul școlii noastre cu Colegiul Tehnic Energetic din Bucureşti continuă și în acest an școl...

Darwin Day – 12 februarie

Pe 12 februarie oamenii de știință din toată lumea celebrează Ziua Darwin. Evenimentul nu doar readu...

  • 1 Martie – tradiția Mărțișorului

  • Despre stilul de viață sanogen la Colegiul „Victor Babeș”

  • Lecția de prim ajutor la Colegiul Energetic

  • Darwin Day – 12 februarie

…și florile au nevoie de iubire…

…și florile au nevoie de iubire…

Doamna dr. MIOARA MINCU, fondatoarea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, care ne-a învățat ce înseamnă valoarea unui zâmbet, ar fi sărbătorit pe 10 februarie vârsta de 88 de ani. Din lumea îngerilor, continuă să ne vegheze, să ne inspire cu puterea exemplului domniei sale de om cu har și dăruire față de semeni.

Echipa Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, a Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” și a Fundaţiei Umaniste „Dr. Mioara Mincu”, care îi poartă numele în semn de prețuire, continuă să ducă mai departe la împlinire ţelurile pe care ni le-a lăsat moştenire pentru viitor, sub coordonarea domnului prof. univ. dr. Alexandru Ioan MINCU, director general, Preşedinte al Consiliului de Administrație.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, prima instituţie de învăţământ sanitar privat, este o școală recunoscută pe plan internațional, care formează generații de asistenți medicali pentru sănătatea Europei și promovează excelența în educație. În același timp, prin parteneriatul cu Şcoala Gimnazială din Conţeşti, care din anul 2011 poartă numele Doamnei Dr. Mioara Mincu, se construiesc noi legături pentru dezvoltarea educaţiei în lumea satului. În toamna anului trecut, un vis mai vechi a devenit realitate și Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” și-a deschis pentru prima dată porțile.

 Să fim generoși cu ceilalți, să facem bine, să fim dedicați și să ne iubim profesia – sunt doar câteva din îndemnurile pe care Doamna dr. Mioara Mincu ni le-a lăsat și pe care ni le-a transmis mai ales prin faptele domniei sale. Și să nu uităm niciodată să zâmbim! Deoarece „unii oameni sunt prea obosiţi ca să vă dăruiască un zâmbet. Dăruiţi-le voi unul, pentru că nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dărui”.

Emanuel Dragomirescu, elev în anul II A, calificarea BFKT, ne-a transmis gândurile sale, în această zi specială, în semn de respect și recunoștință pentru Doamna nursingului, Doamna dr. Mioara Mincu, dar și pentru profesorii care îl ghidează pe drumul profesiei de asistent medical.

https://youtu.be/R6Kz5bshaOQ

 

prof. Raluca Brad


Media

Citit 194 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Februarie 2021 18:23
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG