Săptămâna Educaţiei Globale (Global Education Week – GEW), program facilitat de Centrul Nord – Sud al Consiliului Europei, s-a desfășurat anul acesta în majoritatea şcolilor şi liceelor, în perioada 18 – 24 noiembrie și a avut ca temă „Schimbările climatice”.
Globalizarea este un aspect care nu poate fi eludat sau neglijat în societatea de azi. Educaţia globală se fundamentează pe înţelegerea problemelor fundamentale ale cetăţeniei globale, cum ar fi rolul nostru ca cetăţeni ai acestei lumi, înţelegerea cauzelor şi efectelor problemelor majore care afectează lumea, oportunităţile de a concepe şi a lua măsuri pentru a face pământul un loc mai echitabil şi mai durabil.
La Școala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” din Conțești (jud. Dâmbovița), a participat un grup reprezentativ al şcolii noastre, format din: prof. univ. Dr. Alexandru Ioan Mincu – preşedintele Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, Thierry Landry – director de Dezvoltare, jurist Cristina Brad, prof. Cristina Costache, prof. Anca Mihai și elevi ai școlii. Cu această ocazie, a avut loc un eveniment în care au fost susținute prezentări despre cauzele şi efectele schimbărilor climatice din ultimii ani asupra planetei şi locuitorilor, precum şi modele de atitudine şi comportament pentru a limita şi a face faţă fenomenelor care au loc din cauza schimbărilor climatice.
Este o acţiune care se înscrie în programul de educaţie pentru sănătate al şcolii noastre, susţinut în cadrul parteneriaului cu Școala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” din Conțești, misiune de onoare pentru profesorii şi elevii SPSCD.
Atât elevii, cât şi profesorii au primit cu deosebit interes şi entuziasm prezentările făcute de profesorii şi elevii şcolii noastre, participând activ la aceast eveniment. Activitatea se adaugă firesc în agenda parteneriatului public – privat semnat între școala noastră și Școala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” din Conțești, menit să genereze schimbări pozitive în învățământul din mediul rural.
prof. Cristina Costache