De multe ori, când ne gândim la viitor, singura certitudine pare să fie incertitudinea. Dacă ne raportăm la munca de acasă, nimeni nu s-ar fi gândit în 2019 că acest sistem de muncă va fi adoptat la scară largă. Aproape toate domeniile de activitate au suferit modificări, prin prisma crizei sanitare care încă nu s-a încheiat în multe state. În toată această impredictibilitate, se conturează, totuși, câteva sectoare importante, care vor fi la mare căutare și în 2022, potrivit Forbes.com.

Pandemia de COVID-19 a avut un impact imens asupra angajaților din domeniul sănătății. Unele studii sugerează că o parte din asistenții medicali se gândesc chiar să-și părăsească profesia, iar acest fapt va adânci și mai mult criza de personal medical calificat. Deși a existat un deficit de asistenți medicali de ani de zile, pandemia a agravat situația. Acesta este unul dintre motivele pentru care asistența medicală este un domeniu de top al viitorului.

Se estimează că va fi nevoie de sute de mii de asistenți medicali autorizați până în anul 2027. (sursa: https://www.wall-street.ro/slideshow/Careers/278517/top-5-domenii-de-activitate-care-vor-fi-la-mare-cautare-in-2022/1/asistenta-medicala.html)

Așadar, dacă ne uităm după o profesie pentru care cererea va creşte în mod deosebit în viitor, atunci asistenţa medicală este unul dintre cei mai puternici candidaţi. Importanţa esenţiala a empatiei şi comunicării cu pacientul şi versatilitatea aptitudinilor necesare asistenţilor medicali fac deosebit de improbabil ca tehnologia să îi înlocuiască vreodată la patul pacienților. Mai mult decât atât, îmbătrânirea accentuată a populaţiei la nivel global va duce la o creştere din ce în ce mai mare pentru personalul medical, mai ales pentru asistenţii medicali.

Pentru a putea motiva asistenţii medicali şi a-i reţine, angajatorii le-ar putea oferi programe de formare care să îi ajute să facă faţă responsabilităţilor crescute ale posturilor lor.

Extinderea rolului şi responsabilităţilor asistenţilor medicali apare şi pentru că ei încep să fie tot mai apreciaţi şi recunoscuţi la adevărata valoare pentru contribuţiile pe care le au în cadrul echipelor medicale. Ei sunt acum membri importanţi ai corpului profesioniştilor din sănătate. Acest trend a apărut acum câţiva ani şi se aşteaptă ca el să continue şi să se accelereze în următorul deceniu.

Unul dintre punctele de atracţie pentru a încuraja tinerii să-şi aleagă această profesie cu viitor este faptul că asistenţa medicală este un domeniu vast şi divers, cu multe specializări posibile – de la roluri în management, învăţământ sau administraţie, la practica proprie. De asemenea, într-o eră în care oamenii caută o profesie cu sens, un avantaj al profesiei de asistent medical este valoarea ei socială nobilă şi esenţială pentru buna funcţionare a societăţii, aceea de a-i ajuta pe cei bolnavi.

Profesia de ASISTENT MEDICAL vă asigură numeroase oportunități de angajare.  Asistentul medical lucrează în spitale, policlinici, cabinete de tratamente ambulatorii, cabinete medicale individuale, centre de diagnostic și tratament, cabinete de medicina muncii, cabinete medicale școlare, centre de plasament, centre de recuperare, centre rezidențiale, etc.

Dacă aveți chemare pentru a lucra cu oamenii în domeniul medical şi a face bine semenilor dumneavoastră, ŞCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „CAROL DAVILA” vă oferă cea mai bună opţiune pentru a vă urma vocaţia şi a vă pregăti la cel mai înalt nivel! CAMPANIA DE ADMITERE 2022 CONTINUĂ!

 

AVEM EDUCAȚIA PENTRU SĂNĂTATE ÎN INIMĂ

ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „CAROL DAVILA” BUCUREȘTI

Str. Viitorului nr. 161-163, sector 2, București – tel / fax: +4021.610.70.68;

contact@scoalacdavila.rowww.scoalacdavila.ro

https://www.scoalacdavila.ro/admitere2022-2023

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 323

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes