Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Profesia de Asistent Medical de Farmacie - posibilități reale de angajare

ZIUA MONDIALĂ A INIMII 2020

Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa pop...

O nouă reușită a echipei școlii noastre

Săptămâna trecută, în baza Ordinului de Ministru nr. 5628 / 25.09.2020, la inițiativa Asociației Șco...

Crește numărul de atacuri online împotriva mediului educațional

În contextul creșterii popularității predării online, experții au identificat din ce în ce mai multe...

ANUNȚ

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a analizat atent recomandările specialiștilor, situația e...

  • ZIUA MONDIALĂ A INIMII 2020

  • O nouă reușită a echipei școlii noastre

  • Crește numărul de atacuri online împotriva mediului educațional

  • ANUNȚ

cdavila 1 cover 1170x250 2020 3

Profesia de Asistent Medical de Farmacie - posibilități reale de angajare

Profesia de Asistent Medical de Farmacie - posibilități reale de angajare

Profesia de Asistent Medical de Farmacie implică multă responsabilitate, dăruire și umanism, precum și bune abilități de comunicare. Un bun Asistent Medical de Farmacie este o persoană orientată spre acțiune, conștiincioasă și serioasă, riguroasă în realizarea sarcinilor, capabilă să efectueze timp îndelungat același tip de sarcini, cu amabilitate și cu un bun echilibru emoțional.

Succesul în această profesie presupune pe lângă aptitudini, un bagaj de cunoștințe dobândite printr-o activitate educațională de cea mai bună calitate. În Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, elevii care aleg această calificare lucrează, alături de colectivul de cadre didactice dedicate, la împlinirea visului lor de a deveni asistenți medicali de farmacie.

Pe parcursul celor trei ani de pregătire, activitatea teoretică se petrece concomitent cu activitatea practică și cu activitățile extrașcolare și extracurriculare, unde elevii își exersează aptitudinile dobândite: proiecte de promovare a sănătății la nivel comunitar, concursuri științifice, excursii tematice.

Colectivul de cadre didactice al Catedrei de Farmacie este format din specialiști cu o bogată experiență în domeniu: farmaciști, asistenți de farmacie, profesori de chimie și biologie, care utilizând metode de predare interactive, adaptate fiecărui stil de învățare, formează generații de asistenți medicali de farmacie.

Școala noastră oferă an de an Bursele de excelență „Dr. Mioara Mincu” pentru performanțele școlare și implicarea în activitățile organizate de școală.

De asemenea, angajatorii din domeniul farmaceutic și firmele de recrutare și-au exprimat interesul unor parteneriate care vor include burse și sponsorizări.

La terminarea celor trei ani, absolvenții pot profesa ca asistenți medicali în domeniul farmaceutic și pot opta pentru calea care li se potrivește cel mai bine, fie în cadrul farmaciilor de circuit deschis, fie în farmaciile de spital (cu circuit închis), fie în laboratoare de produse farmaceutice sau în companii de distribuție.

Asistentul de farmacie trebuie să cunoască foarte bine produsele farmaceutice (mod de administrare, indicații terapeutice, reacții adverse, interacțiunea cu alte medicamente), dar să aibă în vedere și atribuțiile care îi revin în cadrul farmaciei, cum sunt: recepția medicamentelor și etichetarea acestora, urmărirea termenelor de valabilitate, aranjarea produselor în raft, divizarea și ambalarea produselor oficinale elaborate în farmacie, eliberarea medicamentelor, care se realizează sub îndrumarea farmacistului, precum și eliberarea medicamentelor fără prescripție medicală (OTC-uri), notarea pe ambalaj a modului de administrare.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” urmărește alinierea la cerințele pieței prin îmbunătățirea calității actului educațional, focalizându-se asupra necesității de concretizare a noțiunilor teoretice dobândite de către elevi. În plus față de cunoștințele avansate în domeniu, care sunt obligatorii, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, prin cadrele didactice, caută să dezvolte ambiția, dedicarea, seriozitatea, abilitățile de relaționare și capacitatea de a munci în echipă, atu-uri esențiale pentru asistentul medical de farmacie, adevărat educator pentru sănătate.

Catedra de Farmacie inițiază în fiecare an proiecte menite să îmbine cunoștințele și noțiunile teoretice cu activități practice, atât de importante pentru desăvârșirea pregătirii pentru profesia de asistent medical de farmacie.

Încă din anul I, elevii iau contact cu realitatea unei farmacii: modul de organizare a acesteia, fluxul de activități care permit trasabilitatea medicamentelor și a substanțelor, precum și interacțiunea cu pacienții. Astfel, ei au ocazia de a dobândi de la cei mai buni profesioniști atât cunoștințe și abilități care țin direct de practica farmaceutică, cât și abilități care țin de comunicarea cu tipologii diferite de pacienți.

Periodic, elevii de la calificarea Asistent Medical de Farmacie participă la activități de prezentare de medicamente, vitamine și suplimente, precum și de produse dermatocosmetice, susținute de reprezentanți ai firmelor producătoare și distribuitoare. Producătorii și reprezentanții acestora vin către elevi cu informații despre produse, date din studiile recente asupra eficienței tratamentelor și demonstrații practice deosebit de utile pentru viitoarea profesie. Astfel de întâlniri, care vin în completarea temelor studiate în școală, au rolul de a furniza ultimele noutăți din domeniu și de a le facilita orientarea rapidă și selecția ușoară a produselor potrivite pentru fiecare pacient.

Aceste experiențe de învățare contribuie la dezvoltarea profesională a elevilor noștri sprijinindu-i astfel să devină asistenți medicali de farmacie competenți, căutați și apreciați de angajatorii de top din domeniul farmaceutic.

Profesia de asistent medical de farmacie este una dintre cele mai căutate la ora actuală pe piața muncii, din perspectiva oportunităților crescute de angajare.

Prin parteneriatele cu lanțurile de farmacii și companiile producătoare de medicamente și produse cosmetice, școala noastră le oferă elevilor săi posibilitatea de a intra în programe care asigură pregătirea practică dar și angajarea. Este o profesie nobilă care implică multă responsabilitate, dăruire și umanism. Definindu-se prin profesionalism, responsabilitate, acuratețea informației, prima grijă a asistenților medicali de farmacie trebuie să fie binele pacientului.

 

ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „CAROL DAVILA” - BUCUREȘTI

Str. Viitorului nr. 161-163, sector 2, București – tel: 0736.358.898, tel / fax: +4021.610.70.68; +4021. 210.23.21

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., www.scoalacdavila.ro

www.scoalacdavila.ro/admitere2020/inscriere-online

 

prof. Anca Celina GRECU

Responsabil Catedra de Farmacie


Media

Citit 513 ori Ultima modificare Luni, 31 August 2020 21:30
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG