Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Perspective europene pentru elevii noștri – schimbul European Nursing Module

Curs de prim ajutor – Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”

Elevii Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” s-au familiarizat cu activitatea unui asistent medical ş...

Proiectul „Învățați să ajutați!” la Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu”

La Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu” din Mihăileşti, Giurgiu, a avut loc o nouă activitate online d...

14 iunie 2021 – Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

În fiecare an, la data de 14 iunie, se celebrează în întreaga lume Ziua Mondială a Donatorului de Sâ...

File de poveste – Dr. Mioara Mincu (I)

Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” a readus în proprietatea de drept, la 25.05.2021, după 67 de ani,...

  • Curs de prim ajutor – Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”

  • Proiectul „Învățați să ajutați!” la Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu”

  • 14 iunie 2021 – Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

  • File de poveste – Dr. Mioara Mincu (I)

cdavila 1 cover 1170x250 2020 3

Perspective europene pentru elevii noștri – schimbul European Nursing Module

Perspective europene pentru elevii noștri – schimbul European Nursing Module

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o școală europeană preocupată permanent de pregătirea teoretică și practică a elevilor conform cu standardele și cerințele internaționale.

Școala noastră oferă elevilor posibilitatea interacţiunii cu studenți din alte ţări, fie prin participarea la schimburile de experienţă, fie prin contactul pe care îl realizează cu studenţii în timpul activităţilor din şcoală.

În cadrul Comisiei de Proiecte şi Parteneriate internaționale se desfășoară mai multe activităţi cu specific internațional. Cea mai importantă activitate este conturată de Modulul European de Nursing ( ENM ). Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este prima școală din București ce a devenit membru al modulului, activând din anul 1999.

Elevii noștri au fost singurii din reţea care au beneficiat constant de bursă de studiu, în valoare de 350 de euro, din partea şcolii.

În fiecare an şcolar, activitatea din cadrul ENM se desfăşoară în 3 perioade: octombrie, martie şi mai. În aceste perioade, școala oferă burse pentru cei mai buni elevi ai școlii, care pentru două săptămâni efectuează stagii de instruire clinică în cele mai bune şcoli de nursing și unități sanitare din Europa. În acelaşi timp, organizează activităţi pentru procesul de instruire clinică şi activităţi culturale pentru studenții străini care ne vizitează şcoala.

Din martie anul trecut, ca urmare a restricțiilor impuse pe perioada pandemiei Covid-19, schimburile de experiență au fost sistate. Dar, odată cu extinderea campaniei de vaccinare la nivelul țării noastre și în întreaga Europă, sunt șanse reale să reluăm activitățile din cadrul Modulului începând cu anul școlar viitor.

„În cadrul schimbului de experiență European Nursing Module, elevii noștri au ocazia de a-și îmbogăți cunoștințele profesionale acumulate și de a aprofunda valorile socio-culturale ale profesiei de asistent medical, prin efectuarea unui stagiu de practică în spitalele universitare internaționale partenere, din peste 15 țări. Elevii școlii noastre sunt susținuți în permanență să participe la acest program, primind constant burse de studiu, precum și suportul echipei de Relații și Proiecte internaționale.

De peste 30 de ani creștem și ne perfecționăm pentru a oferi  elevilor cea mai bună pregătire profesională. Experiența European Nursing Module este cea care întregește și oferă intensitate începutului de carieră tuturor elevilor din școala noastră.

Ne mândrim să facem parte din rețeaua European Nursing Module pentru a oferi elevilor noștri această oportunitate de a  dezvolta o viziunea  globală și de a intra în contact cu colegii din diferite țări. Împreună găsim soluțiile cele mai bune și dezvoltăm modele de bune practici care pregătesc  asistentul medical  pentru importantul rol de a fi liantul între comunitate și unitățile sanitare,  pentru a răspunde  provocărilor cu care se confruntă în acordarea de îngrijiri.” - prof. Alina Ioniță - responsabil Relații și Proiecte internaționale, coordonator ENM  

 

prof. Raluca Brad

Citit 130 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Mai 2021 13:16
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG