DSC 8969Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat astăzi, 10 noiembrie 2014, evenimentul „O PROFESIE NOBILĂ PENTRU ABSOLVENTUL DE LICEU!”, la care au participat 40 de directori, profesori, şi consilieri educativi, precum şi peste 60 de elevi ai liceelor bucureştene dar şi din comuna Hotarele şi oraşul Bolintin Vale.  

Scopul întâlnirii de astăzi a fost acela de a consolida parteneriatul pe care şcoala noastră îl derulează cu peste 50 de licee şi colegii din Bucureşti şi din judeţele limitrofe, parteneriat ce prevede promovarea educaţiei pentru sănătate şi acordarea unui suport real în orientarea şcolară a elevilor de liceu, a precizat prof. Raluca Brad, în deschiderea evenimentului. 



„Acest eveniment sper să rămână în istoria dezvoltării unor procese noi de creare a valorii în cea mai nobilă dimensiune – valoarea umană. Atât noi, cât şi dumneavoastră, suntem implicaţi în crearea valorii umane, în cadrul procesului de educaţie”, a spus Prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, Director General al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. 

„Noi sărbătorim anul acesta 25 de ani de existenţă, suntem cea mai mare şi mai căutată şcoală particulară din România şi ne îndeplinim foarte bine misiunea, aceea de a pregăti educatori pentru sănătate, pentru sănătatea ţării şi, putem spune, a Europei. Este o profesie sigură, nobilă, civilizată, căutată pe piaţa muncii în întreaga Uniune Europeană şi nu numai. Având în vedere importanţa misiunii unui asistent medical, ne interesează să găsim cu ajutorul dumneavoastră adevăratele talente, pentru că funcţionăm în cadrul unui sistem de învăţământ vocaţional, care se bazează pe har, pe talent, pe aptitudini.  

Prima misiune pe care v-o propunem este să îi orientăm cât mai bine pe elevii dumneavoastră şi să le prezentăm ce înseamnă pregătirea pentru această profesie de asistent medical şi totodată care sunt  riscurile unei dorinţe de a fi absolvent de facultate cu orice preţ. 

Peste 40% din elevii noştri vin direct de pe băncile liceului, dar un alt procent semnificativ îl reprezintă absolvenţii cu studii superioare, specializaţi  în domenii care nu au căutare pe piaţa muncii, fapt care i-a determinat ulterior să se recalifice într-o profesie pe care să o poată şi practica. 

Spre deosebire de şcolile de stat, noi, fiind o şcoală particulară, dăm o importaţă foarte mare creşterii angajabilităţii absolvenţilor noştri. 

Aşa cum dumneavoastră vă pasă de viitorul elevilor în care aţi investit 4 ani,  şi nouă ne pasă de viitorul elevilor noştri. Vrem să ajungă cât mai bine, în poziţii de conducere în sistemele de sănătate din România sau din Europa, şi pentru asta avem încheiate o serie de parteneriate cu potenţialii angajatori. În şcoală activează un birou de promovare şi plasare a absolvenţilor pe piaţa forţei de muncă, pentru că asistenţii medicali pe care îi formăm sunt foarte căutaţi în Uniunea Europeană de marile sisteme de asigurare a sănătăţii, de spitale, farmacii, de centre de balneofiziokinetoterapie. Pe cei mai buni dintre ei dorim să-i păstrăm alături de noi în cadrul echipei, pentru a deveni educatori pentru viitorii educatori pentru sănătate. 

Sperăm să reuşim să facem acest transfer de responsabilitate în educaţie, de la nivel liceal la nivel postliceal, ca să ştiţi că vă daţi elevii pe mâini bune”, a mai spus domnul Alexandru Ioan Mincu. 

Prof. Daniela Stoian, Director al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, a subliniat cu această ocazie importanţa unei orientări corecte în carieră a elevilor de liceu de către profesorii diriginţi şi a consilierilor specializaţi precum şi prin acţiunile din cadrul parteneriatului pe care şcoala noastră îl desfăşoară cu liceele. Domnia sa a arătat că această ştafetă a responsabilităţii în educaţie se derulează deja, chiar prin organizarea acestei întâlniri. „Trebuie să ştiţi că foşti elevi ai şcolilor dumneavoastră,  în prezent elevii noştri, îi întâmpină chiar acum pe liceenii care v-au însoţit la această acţiune şi organizează pentru ei o serie de activităţi şi prezentări ale profesiei de asistent medical şi a vieţii de elev în şcoala noastră. Îi aşteptăm să devină elevii noştri, în număr cât mai mare”, a mai spus doamna Daniela Stoian. 

În cadrul celor 4 activităţi ale workshop-ului organizat în partea a doua a evenimentului, participanţii au definit rolul şcolilor postliceale în sistemul educaţional din România, au fost identificate nevoile şi aşteptările liceelor în cadrul parteneriatului cu şcoala noastră, a fost prezentată profesia de asistent medical ca o opţiune dintre cele mai bune pentru carieră, precum şi cele trei calificări în care şcoala noastră formează asistenţi medicali. Activităţile workshop-ului au fost coordonate de Prof Daniela Stoian, prof Sorina Negrei,  prof. Gina Tulache, Responsabil al Catedrei de Nursing, Prof Violeta Zlota, responsabil Programe Extraşcolare Naţionale şi Prof Anca Grecu, Responsabil Program Asistent Medical de Farmacie. 

Elevii din Liceele Teoretice „Marin Preda” şi”Tudor Vladimirescu”, Colegiul ” C.A. Rosetti”, Colegiul Economic „Costin Kiriţescu”,  Colegiul Tehnic Media, Liceul Tehnologic „Dimitrie Gusti”,  Colegiul Tehnic Energetic şi altele, care au participat la evenimentul de astăzi au fost implicaţi în activităţi organizate de elevii Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, absolvenţi la rândul lor ai aceloraşi licee. Le-au fost prezentate viaţa de elev în „Carol Davila” cu toate oportunităţile de pregătire şi de a profesa în cele 3 calificări  de asistent medical: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie şi Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare. 

Liceenii au asistat şi au fost implicaţi în prezentări practice ale tehnicilor de prim ajutor sau  de îngrijire a pacientului. De asemena, au participat la o tombolă în cadrul căreia au câştigat diferite obiecte promoţionale ale şcolii noastre. 

O echipă de elevi ai Colegiului Tehnic Media au realizat fotografii şi un reportaj al evenimentului, ce vor fi diseminate în cadrul colegiului. 

Echipele de elevi voluntari ai şcolii noastre au fost coordonate de Prof. Aurelia Şova, Director Adjunct al şcolii noastre, precum şi  profesorii Anca Mihai, Cristina Costache, Mirela Avram, Cojocaru Marian şi Leontina Petrescu. 

{gallery}2014/profesienobila{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 49

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes