Elevi și profesori ai școlii noastre au participat vineri,  01 noiembrie a.c. la lansarea proiectului „ Lab Tests Online” și a site-ului www.labtestsonline.ro, ce a avut loc în cadrul lucrărilor celui de-al XIX-lea Congres al Societăţii Române de Medicină de Laborator (SRML), organizat  în perioada 31 octombrie – 03 noiembrie la Institutul Național de Statistică București.

Proiectul „ Lab Tests Online” îți propune lansarea în premieră în România a unui serviciu public cu scop educativ, dezvoltat de specialisti ai laboratorului clinic pentru a ajuta pacienții, personalul medical și publicul larg să înțeleagă mai bine multitudinea testelor de laborator care țin de investigația de rutină, diagnostic și tratament. Astfel, site-ul www.labtestsonline.ro constituie o platformă globală de informare, o sursă unică de informații complete privind testele clinice de laborator explicate și prezentate pentru a ajuta pacienții responsabili pentru sănătatea  lor și a familiei să înţeleaga mai bine importanța și modul de efectuare al testelor clinice de laborator de rutină, precum şi diagnosticul şi tratamentul unei game largi de afecţiuni şi boli.

”Pentru profesioniști din domeniul sănătăţii, acest site poate servi drept instrument de consultare rapidă sau ca o resursă pentru a ţine pasul cu progresele în domeniul ştiinţei de laborator. Consider că acest site va fi foarte util și pentru elevii școlii noastre și le recomand tuturor să-l acceseze cu toată încrederea, lansarea lui în limba romană fiind un mare pas spre educația pentru sănătate din România”, este de părere prof. Maria Pop, care împreună cu doamna prof. Rodica Mușat au însoțit la lucrările congresului un grup de elevi din Anii II A, II B si II G, calificarea Asitent Medical Generalist.

”În cadrul sesiunii plenare cu tema „Medicina de Laborator bazată pe dovezi”, am avut ocazia să luăm parte și la trei prezentări în limba engleză  oferite de  Prof. Dr. Enrico Granieri  (Ferrara, ITALIA), Prof. Dr. Serafim Kastanakis (Creta, GRECIA) si prof. A. Georgopoulos (Viena, Austria) care au expus noutăți despre „Aspectele microbiologice ale florei orale. Le mulțumim d-nei  Simona Vlad, director executiv la Asociatia Furnizorilor de Produse Medicale pentru primirea și atenția oferită și d-nei directoare Liliana Murguleț care ne-a intermediat acestă participare”, a mai adăugat prof. Maria Pop.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 136

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes