Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Jurnal European Nursing Module - România – mai 2019 (I)

ÎN ATENȚIA ELEVILOR ȘI ABSOLVENȚILOR NOȘTRI - CALIFICAREA AMG -

Marți, 28.05.2019, vă invităm la o întâlnire cu reprezentanții Centrelor Dentare „...

- ÎN ATENȚIA ELEVILOR/ABSOLVENȚILOR NOȘTRI -

Luni, 27.05.2019, vă invităm la un Rendez-vous în carieră: De 3xPRO: PROces-PROgres-PROmisiune...

Avem Educația pentru Sănătate în inimă – mai 2019

Cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, vineri – 17 mai 20...

Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale – 17 mai

Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale este marcată anual, la 17 mai, &icir...

 • ÎN ATENȚIA ELEVILOR ȘI ABSOLVENȚILOR NOȘTRI - CALIFICAREA AMG -

  Duminică, 26 Mai 2019 06:56
 • - ÎN ATENȚIA ELEVILOR/ABSOLVENȚILOR NOȘTRI -

  Duminică, 26 Mai 2019 06:42
 • Avem Educația pentru Sănătate în inimă – mai 2019

  Duminică, 26 Mai 2019 06:35
 • Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale – 17 mai

  Vineri, 17 Mai 2019 14:47

banner2019

Jurnal European Nursing Module - România – mai 2019 (I)

Jurnal European Nursing Module - România – mai 2019 (I)

Luni, 06 mai 2019, a avut loc prima întâlnire din cadrul celui de-al treilea schimb de experiență European Nursing Module din acest an școlar.

Au participat atât membrii Clubului ENM, cât și alți elevi interesați să interacționeze cu studentele de la Universitatea din Berna – Elveția, Sabrina Riedo si Dea Gashi.

Au avut loc discuții și prezentări despre România și tradițiile noastre, despre sistemul de sănătate românesc și învățământul sanitar, susținute de prof. Alina Ioniță, prof. Raluca Brad și Simona Biru Diaconu (clasa II J - AMG), eleva școlii noastre, participantă la Schimbul European Nursing Module desfășurat la Leeds University, în luna martie. De asemenea, la activitate au fost prezente: prof. Aurelia Șova - director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Anca Grecu - director adjunct - și prof. Mirela Avram - responsabil Instruire Clinică.

A fost o atmosferă caldă, în care ne-am prezentat și am interacționat cu toții. S-au stabilit legături și s-au descoperit afinități.

 

Întrebate despre așteptările pe care le au de la acest schimb de experiență, studentele străine

ne-au răspuns:

Știu că sistemul de sănătate din Elveția este avansat față de cel din România, dar vreau să văd care sunt activitățile pe care le desfășoară un asistent medical aici. Vreau să știu mai multe despre respectarea drepturilor pacienților în țara voastră, despre cum se realizează educația pacientului.”

„Pe lângă toate acestea vreau să știu mai multe despre cultura și tradițiile din România, vreau să vizitez orașul și obiectivele turistice.”

 

Oaspeții străini au primit cu bucurie unifoma școlii noastre necesară în timpul programului de instruire clinică ce va avea loc în Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni, Clinicile MedLife și Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria. Aceștia vor fi însoțiți de profesori de nursing și elevi ai școlii noastre, membri ai Clubului ENM.

De asemenea, vor avea diverse ocazii să cunoască tradițiile și cultura noastră printr-un program diversificat ce va include și vizite la obiective turistice: Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, Centrul istoric al Bucureștiului etc. Tot pe parcursul acestor două săptămâni vor avea loc mai multe întâlniri rezervate discuțiilor și reflecțiilor personale asupra experiențelor din acest schimb.

Prin acest program se dorește realizarea obiectivelor ENM ce vizează sesizarea diferențelor referitoare la sistemele sanitare, dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare, dezvoltarea conceptului de multiculturalitate.

 

prof. Raluca Brad

Citit 78 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Mai 2019 20:07
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG