Manea Andreea si Papadie Ramona – Orebro, Suedia

1

 

În prima săptămână am fost îndrumate în activităţile noastre de asistenta şefă, care se ocupă de coordonarea centrului din Orebro (foto 2) şi o asistentă cu care am fost în vizite la pacienti, pentru ingrijirile la domiciliu (foto 1).

 

În fiecare zi am ajuns de la 7 dimineaţa la centrul unde suntem repartizate şi am stat la raport. Sunt 4 echipe, fiecare echipă are un team leader , asistent de asemenea. Mai întâi se întâlnesc ei şi discută ce au de făcut şi ce s-a întâmplat seara şi peste noapte. Apoi fiecare echipă are şedinţă şi fiecare membru primeşte programul pentru ziua respectivă.


Fiecare dintre noi are program separat şi avem câte o asistentă pe care o însoţim la diferite proceduri. De regulă noi am pregătit materiale, am făcut un bandaj pentru un pacient, am aplicat plasturi pe plăgi. 

2 3

 

 

Tudor Victoria, Madrid – Spania

În prima săptămână a schimbului am fost la spitalul Privat San Francisco de Asis, pe secţia chirurgie obstetrică – ginecologie, în sala de operaţii. Programul meu  aici începe la ora 15.00 şi se termină la 21.00. Am văzut o cezariană, un montaj de sterilet, o histeroscopie şi o histerectomie. Mi s-a permis să monitorizez (puls şi electrozi), să fac toaleta, să pregătesc materiale, iar de mâine asistenta şefă (care vorbeşte foarte bine limba engleză) ma asista la efectuarea unor proceduri:  sondare si punerea branulei.  De luni voi merge la Universitate (Universidad Francisco de Vitoria).

4

Iorga Horatiu, Bern – Elvetia

Spitalul unde imi desfăşor stagiul (care e imens!!!) e un fel de SUUB inconjurat de vreo 15 cladiri mai mici, fiecare cam de 3 sau 4 etaje, care gazduiesc alte clinici. Au fost foarte primitori in prima zi.

Ziua 2 a fost interesantă, pentru că am început-o odată cu tura de dimineaţă, la ora 7.00. Am vazut raportul de la schimbarea de tura, apoi cum se derulează activitatea într-o zi normală. Pe scurt, asistentul medical aici vorbeşte mult mai mult cu pacientul, spre deosebire de doctor, care îl vede o dată pe săptămână sau mai rar, în rest primind doar raportul asistentei. Tot istoricul pacientului şi toate îngrijirile se fac pe calculator, şi folosesc plan de nursing.

Ziua 3  Am văzut programul de recuperare al unui pacient de la trezire pînă la prânz. Vă trimit şi o poză de pe terasa spitalului, cu Alpii în fundal.

5

 

 

Săptămâna aceasta avem de asemenea un program intens, urmând ca la sfarşitul ei să facem disemninarea activiăţilor.

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 182

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes