Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Jurnal ENM - Impresii de weekend la munte -

Bianca Andreescu – învingătoarea de la Indian Wells

Bianca Andreescu a câștigat finala de la Indian Wells, un turneu WTA Premium Mandatory, i...

ÎNCEPEM CAMPANIA DE ADMITERE 2019 - 2020!

ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „CAROL DAVILA” din București demarează campania de Preî...

Doctor Mioara Mincu – o viață și mai mult...

Colaboratori şi prieteni de o viaţă ai Doamnei doctor Mioara Mincu, alături de echipa Şcolii Postlic...

Schimbul European Nursing Module – Elveția – martie 2019

Eleva școlii noastre, Daniela Ștefania Ilie(clasa II J - AMG), participă la Schimbul European Nursin...

 • Bianca Andreescu – învingătoarea de la Indian Wells

  Luni, 18 Martie 2019 10:35
 • ÎNCEPEM CAMPANIA DE ADMITERE 2019 - 2020!

  Sâmbătă, 16 Martie 2019 05:41
 • Doctor Mioara Mincu – o viață și mai mult...

  Vineri, 15 Martie 2019 06:21
 • Schimbul European Nursing Module – Elveția – martie 2019

  Marți, 12 Martie 2019 22:37

banner2019

Jurnal ENM - Impresii de weekend la munte -

Jurnal ENM - Impresii de weekend la munte -

După o săptămână de instruire practică în Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”, weekendul a fost rezervat cunoașterii tradițiilor și obiceiurilor românești. Studenții din Spania, Anglia, Belgia, Olanda, Norvegia și Elveția, împreună cu elevi ai școlii noastre, au petrecut weekend-ul la munte. Printre obiectivele vizitate au fost Cetatea Râșnov, cetatea și orașul Brașov.

 

Câteva impresii ale participanților

„Am petrecut un weekend minunat și am avut ocazia să interacționăm, să ne cunoaștem mai bine. A fost o experiență frumoasă! Mă bucur pentru că am putut petrece mai mult timp împreună. Aceste schimburi de experiență demonstrează faptul că între oameni nu pot exista bariere, nici măcar cele legate de comunicarea în diferite limbi.”

„Ne-am simțit bine și am avut ocazia să ne cunoaștem mai mult cu elevii care ne-au însoțit în ultimele zile. Obiectivele turistice au fost interesante.”

„Am petrecut momente minunate împreună! Locurile vizitate au fost extraordinare, iar mâncarea românească a fost foarte gustoasă! A fost o bună oportunitate să ne cunoaștem mai bine. Vă mulțumim foarte mult pentru tot!”

 

Schimburile de experiență European Nursing Module au ca obiective sesizarea diferențelor referitoare la sistemele sanitare din diferite țări, observarea tehnicilor de nursing, dezvoltarea abilităților de comunicare și a conceptului de multiculturalitate. Din dorința de a schimba impresii despre nursing, istorie și tradiție, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează constant în ultimii ani aceste schimburi de experiență internaționale. Elevii noștri intră astfel în contact direct cu elevi sau studenți ce vin din medii educaționale diferite și au oportunitatea îmbunătățirii aptitudinilor sociale și de comunicare.

În cadrul Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prin Comisia de Proiecte şi Parteneriate internaționale, sunt organizate mai multe activităţi cu specific internațional. Una dintre cele mai importante activități este conturată de Modulul European de Nursing (ENM), în care Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” activează din 1999, ca prima școală din București ce a devenit membră al modulului.

În fiecare an şcolar, activitatea din cadrul European Nursing Module se desfăşoară în trei perioade: octombrie, martie şi mai. În aceste perioade școala oferă burse pentru cei mai buni elevi ai școlii, care pentru două săptămâni efectuează stagii de instruire clinică în cele mai bune şcoli de nursing din Europa. În acelaşi timp organizează programe pentru procesul de instruire clincă şi activităţi culturale pentru elevii sau studenții care ne vizitează şcoala.

 

prof. Raluca Brad

Citit 94 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2019 19:44
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG