Încă din primele zile, m-au impresionat: curățenia; verdele viu al oraşului; amabilitatea oamenilor, precum şi eficienţa acestora în tot ceea ce fac, fiecare cunoscându-şi foarte bine îndatoririle şi ducându-le la bun sfârşit într-un mod practic şi productiv; punctualitatea; disciplina și buna organizare; promptitudinea si calitatea serviciilor.

„Despre însemnătatea relației strânse dintre asistentul medical și pacient nu se poate spune niciodată că este exagerată, deoarece, într-un număr extraordinar de mare de cazuri, atât diagnosticul, cât și tratamentul, sunt direct dependente de ea. Una din calitățile esențiale ale personalului medical este interesul omenesc, pentru că secretul succesului îngrijirii pacientului este grija pentru pacient.” – Dr Francis Peabody

Prin acest citat am concluzionat sfârșitul primei săptămâni de practică în reședința din Brilon, o săptămână de adaptare, care nu a fost chiar ușoară, dar ne-a oferit multe satisfacții.  În toate aceste zile, am înțeles că, atât disponibilitatea, exprimarea unei preocupări sincere, bunăvoința de a-ți rezerva timp pentru nevoile pacientului, cât și o atitudine tolerantă față de cei care au stiluri de viață, atitudini și sisteme de valori diferite de ale tale, sunt numai câteva din caracteristicile unui cadru medical cu reale calități umane. 

(Elena Bușilă – anul II H – fluxul III Germania)

 

Îmi place foarte mult orașul Brilon pentru că este foarte curat, este foarte multă liniște. Nu îmi place însă vremea pentru că este rece și plouă destul de mult. Echipa Mediko este deschisă și ne-au oferit multe informații. Au fost clari și ne-au spus ce așteptări au de la noi și ce anume trebuie să facem.

Am participat și la un curs teoretic despre incontinența urinară și despre metodele de prevenție. La finalul cursului, d-na director de îngrijiri ne-a organizat în echipe de câte 2 elevi și am făcut un role- play. Ne-am alimentat unii pe alții și ne-am plimbat cu un cărucior pentru a ne identifica mai bine cu nevoile pacientului. A fost o experiență interesantă.

Echipa Mediko și personalul reședinței sunt prietenoși, ne oferă foarte multe informații.

Se comportă foarte frumos cu rezidenții, le zâmbesc în permanență, îi ajută să facă tot ce își doresc, sunt foarte atenți, corecți, punctuali și responsabili. Îmi place foarte mult relația dintre asistentul medical și rezident. M-a impresionat faptul că se pune mult accent pe empatie și amabilitate.

Pe zi ce trece învăț și observ lucruri impresionante precum: răbdarea, atitudinea pozitivă, binevoitoare și amabilitatea asistenților medicali.

Un alt aspect observat de mine îl reprezintă corectitudinea, strictețea și respectarea atribuțiilor.

Îmi place ideea cu reciclarea sticlelor, iar cartoanele sunt aruncate separat de restul gunoiului. Par că se gândesc la toate! Totul este ordonat, organizat.

M-a uimit încă de la început atitudinea rezidenților față de noi; chiar dacă nu ne cunosc, atunci când i-am ajutat, ne-au mulțumit printr-un zâmbet. De fapt, zâmbetul este permanent prezent aici și face parte din limbajul comun universal.

(Raluca Dumitru – anul II F – fluxul III Germania)

 

Unitatea medicală este bine organizată, resursele fiind utilizate eficient. Pacientul este respectat și ocupă locul primordial în activitatea unității. Personalul este binevoitor, mereu gata de cooperare. Toate sarcinile sunt efectuate în timpul programat, calmul și evitarea stresului pentru rezident fiind esențială.

Sunt impresionată de rezidenți. Deși sunt oameni bolnavi, totuși nu uită să ne zâmbească și manifestă o căldură aparte de câte ori intru în contact cu ei, mă strâng de mână ca semn de recunoștință.

(Mariana Mircea – anul II P – fluxul III Germania)

 

Personalul Mediko a fost cooperant, punând la dispoziție personal special pentru îndrumarea noastră. Organizarea programului este detaliată, conferind atât activități practice, cât și activități culturale. Orașul este primitor, curat și foarte liniștit, atmosfera fiind una relaxată, caldă.

(Marius Dieter Muraru – anul II P – fluxul III Germania)

 

Oamenii sunt foarte liniştiţi. Personalul este deschis şi bine organizat, acesta dând dovadă de profesionalism. Sunt bucuroasă că avem ocazia să învăţăm de la oameni bine pregătiţi. De la o zi la alta, am reuşit să comunic în limba germană tot mai bine cu pacienţii.

Îmi place că tutorele de practică vorbeşte despre fiecare procedură în timp ce o efectuează.

Mă simt bine pentru că pot ajuta. De exemplu, am pregătit micul dejun şi prânzul şi i-am ajutat pe pacienţi să mănânce.

Îmi place că la intrarea în salonul fiecărui pacient purtător de virus, bacterie etc. sunt materiale separate: halat, mască, mănuşi de altă culoare – albastre (faţă de secţie, unde sunt albe – transparente), dezinfectantul este mult mai concentrat.

Am descoperit în camerele rezidenților, atașate de saltea, niște chingi utilizate pentru scoaterea pacienților afară,  în caz de incendiu.

Alt lucru impresionant este faptul ca între micul dejun și prânz, au diverse activități, cum ar fi croșetatul, de exemplu.

Ce am mai remarcat….toate perfuzoarele sunt automate.

Interesant și benefic este și faptul că, aici, multe materiale se reciclează – sticle, cartoane, hârtie etc.

(Ana Maria Iancu – anul II C AMG – fluxul III Germania)

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 495

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes