Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - „Învățați să ajutați” la Liceul Teoretic „Benjamin Franklin”

Ziua Unirii Principatelor Române – Mica Unire

24 ianuarie 1859 a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea...

24 ianuarie 2020 - zi liberă

Data de 24 ianuarie reprezintă Ziua Unirii Principatelor Române sau Mica Unire și este declara...

Ziua Culturii Naționale – 15 ianuarie 2020

Anul acesta, 15 ianuarie, Ziua Culturii Naţionale şi ziua în care îl celebrăm pe Mihai E...

ALEGEȚI O CARIERĂ ÎN ALB!

Ați descoperit că aveți aptitudini pentru profesia de asistent medical și doriți să obțineți o calif...

  • Ziua Unirii Principatelor Române – Mica Unire

  • 24 ianuarie 2020 - zi liberă

  • Ziua Culturii Naționale – 15 ianuarie 2020

  • ALEGEȚI O CARIERĂ ÎN ALB!

„Învățați să ajutați” la Liceul Teoretic „Benjamin Franklin”

„Învățați să ajutați” la Liceul Teoretic „Benjamin Franklin”

Parteneriatul încheiat între școala noastră și Liceul Teoretic „Benjamin Franklin” continuă și în acest an școlar. Astfel, înainte de vacanța de iarnă, s-a desfășurat prima activitate din cadrul Proiectului „Învățați să ajutați”.

A fost prezentată oferta educațională a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și au avut loc discuții referitoare la tema „Ce ascund țigările electronice?”.

Din partea școlii noastre au participat: prof. Eugenia Petrescu și elevele Stroe Georgiana Lucia, Constantinescu Denisa Mihaela, Matei (Minciu) Daniela, Oprea (Tudor) Sanda, de la clasa I i - AMG și Ursuianu Florentina, Căloiu Laura Carolina, Sibianu Alexandra Mihaela, Neagu Gabriela Simona, din clasa I J - AMG.

De la Liceul Teoretic „Benjamin Franklin” au participat elevi din ciclul superior al liceului, doamna director adjunct Otilia Maria Lazăr și profesori ai liceului.

Elevele noastre au discutat cu liceenii despre motivele alegerii unei școli sanitare, despre planurile lor de viitor în legătură cu profesia pentru care au optat.

Deși relativ conștienți de pericolele reprezentate de obiceiul de a fuma, de nocivitatea nicotinei, prezentă în țigara de tip clasic, liceenii au fost oarecum uimiți să afle că nici țigările electronice nu sunt inofensive, deși ele au fost inițial concepute pentru cei care doresc să renunțe la fumat.

Stroe Georgiana Lucia, I i - AMG: ,,Însoțită de doamna prof. Eugenia Petrescu și de colegele mele, am participat la activitatea „Ce ascund țigările electronice?, la Liceul Teoretic „Benjamin Franklin”. A fost o zi care m-a încărcat cu energie pozitivă și de care îmi voi aminti mult timp cu drag. Am avut multe emoții când am pășit în clasa cu aproape 50 de liceeni. Dar, spre surprinderea mea, cu toții au avut răbdare să ne asculte, arătându-se interesați de prezentarea noastră, au fost receptivi și au interacționat cu noi. Pot spune că a fost o prezentare de nota 10! Mulțumim doamnelor profesor care ne-au ghidat, ne susțin și ne sunt alături!”

prof. Eugenia Petrescu

 

prof. Raluca Brad

Citit 304 ori Ultima modificare Vineri, 20 Decembrie 2019 16:34
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG