Marți, 31 octombrie 2017, în cadrul Catedrei de Farmacie, s-a desfășurat concursul „Evoluția actului farmaceutic de-a lungul timpului”, o adevărată provocare pentru elevii anului I de la calificarea Asistent Medical de Farmacie. Și ediția din acest an a fost un prilej pentru cadrele didactice implicate în organizarea activității să stimuleze spiritul competitiv al elevilor participanți, determinându-i să studieze intens în vederea câștigării concursului.
Obiectivul general al activității a fost acela de a promova în rândul elevilor dorința de a-și utiliza propriile capacități și aptitudini în mod eficient și creativ, de a-și dezvolta abilitățile de comunicare. Dorința profesorilor a fost, de asemenea, ca prin schimbul real de experiență dintre participanți, să-i convingem pe aceștia de valoarea culturală și spirituală a literaturii de specialitate, să-i determinăm să descopere și să înțeleagă că pot găsi în cărți cei mai fideli prieteni și mentori.
Echipele de elevi ai clasei IA – AMF, coordonate de prof. Elena Păduraru, au manifestat un interes deosebit în realizarea celor opt lucrări înscrise în concurs, ceea ce a făcut ca misiunea comisiei de desemnare a câștigătorilor să nu fie deloc ușoară.
Membrii juriului, cadre didactice de specialitate – prof. Simona Băsceanu, pof. Mioara Marcu, prof. Marilena Pușcaș, prof. Iulia Leuciuc – au apreciat participanții pentru abilitățile de lucru în echipă, pentru orientarea în spațiul documentar, pentru capacitatea de a selecta materialele referitoare la tema activității și, nu în ultimul rând, pentru conceperea și proiectarea prezentării și pentru abilitățile de utilizare a tehnicilor IT; astfel, au fost premiate lucrările care au ocupat primele trei poziții în clasament:
Premiul I – „Evoluția farmaceutică în perioada experimentală” – Zambreșteanu Gabriela,
Radu Valentina, Sandu Carla
Premiul II – „Perioada empirică” – Soare Andreea, Răducanu Andreea, Marin Roxana,
Stratulat Sergiu
Premiul III – „Perioada filosofică a farmaciei” – Florescu Andrei, Brebenel Oana, Dinu Ionela, Mihăilă Cătălin
Doamna prof. Elena Păduraru a felicitat toate echipele participante: „Suntem cu toții câștigători, atât elevi, cât și profesori! Am învățat, am colaborat, am repetat, am exersat, am avut emoții și le-am controlat, am comunicat eficient. Am reușit să ne atingem obiectivele și suntem mândri!”
Motiv de mândrie, dar și de perseverență, este și aprecierea venită din partea doamnei director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Aurelia Șova: „Este de lăudat această activitate pentru că vă ajută pe voi, viitorii asistenți medicali de farmacie, să vă pregătiti și să vă perfecționați. De asemenea, vă permite să vă autoevaluați. Numai elevii care studiază și sunt interesați pot prezenta astfel de lucrări și, de aceea, meritați felicitări, atât voi, cât și profesorii voștri coordonatori!”
În încheiere, doamna prof. Anca Grecu, director adjunct și responsabil Catedra Farmacie, a adresat un mesaj de apreciere a calității deosebite a lucrărilor prezentate în cadrul ediției din acest an a concursului școlar. Odată cu felicitările adresate elevilor, doamna profesor a lansat și invitația către aceștia de a participa la toate activitățile instructiv-educative organizate de școală, întrucât acestea sunt menite să contribuie la dezvoltarea lor profesională.
„Suntem interesați de un parcurs cât mai bun al elevilor noștri. Ne dorim ca aceia care vin la Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” să aibă cea mai plăcută experiență de învățare teoretică și practică, ce le va permite să atingă un înalt nivel de competență profesională.”
Prof. Elena PĂDURARU