Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează vineri, 14 noiembrie 2014, în Galeriile Comerciale Esplanada, Cora Pantelimon, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Diabetului în scopul de a atrage atenţia publicului larg asupra acestei boli şi asupra incindenţei acestui diagnostic.
Activitatea GlicoDay desfăşurată în parteneriat cu Chimimimportexport Plurimex SRL şi Compania Medicover România, presupune testarea glicemiei GRATUIT pentru un număr de 3000 de persoane, clienţii ai Galeriei Comerciale Esplanada, din Cora Pantelimon, în intervalul orar 09.00-21.00. De asemenea, cei care doresc o interpretare a valorii glicemiei, se pot adresa cadrelor medicale care vor fi prezente la eveniment, alături de cei 30 de voluntari, elevi ai şcolii noastre.
“ Acţiunea GlicoDay este o activitate umanitară de conştientizare a problemelor pe care diabetul le ridică asupra sănătăţii oamenilor. Ne propunem să venim în sprijinul oamenilor care doresc să îşi testeze valoarea glicemiei şi din lipsă de timp sau neglijenţă, ori necunoaştere a importanţei, amână această investigaţie. Astfel, clinţii Galeriilor Comerciale Esplanada vor avea posibilitatea ca în Ziua Mondială a Diabetului să obţină, cu ajutorul echipei noastre, o evaluare gratuită a glicemiei”, a spus prof Sorina Negrei, coordonatorul evenimentului.
În cadrul acestei campanii pentru educarea pacienţilor în ceea ce priveşte prevenţia şi riscurile asociate diabetului, Medicover România se află din nou alături de Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”. În intervalul orar 09:00 – 13:00, un medic Medicover va fi alături de echipa de voluntari „Carol Davila” şi va oferi informaţii despre importanţa controalelor medicale periodice, despre măsurarea şi interpretarea glicemiei şi despre modalitatea de prevenţie, depistare şi monitorizare a diabetului.
Compania Chimimimportexport Plurimex SRL a oferit materialele necesare pentru îndeplinirea scopului activităţii „GlicoDay”, respectiv 6 glucometre, 3000 de teste de glicemie, 3000 de ace şi 3000 de perechi de mănuşi.
„În această zi, când la nivel mondial se trage un semnal de alarmă asupra Diabetului, publicul trebuie avertizat asupra necesităţii recunoaşterii precoce a diabetului zaharat, asupra prevenirii bolii şi a serioaselor consecinţe ale acesteia. Este principalul obiectiv atât al specialiştilor în domeniu, cât şi al companiilor farmaceutice.
Investiţiile privind educaţia în diabet şi în programele de prevenire ale diabetului sunt strategii de economisire pe termen lung şi vor furniza îmbunătăţiri semnificative ale calităţii vieţii persoanelor cu diabet şi a celor din categoriile de risc”, a declaratomnul Silviu Ioneşti, reprezentant al Chimimportexport Plurimex – Merck Serono.
Ziua Mondială a Diabetului este sărbătorită în fiecare an în data de 14 noiembrie, la inițiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.
Data de 14 noiembrie este, totodată, ziua de naștere a fiziologului și farmacologului canadian Frederick Banting (1891-1941), cel care a studiat secreția internă a pancreasului și a introdus insulina în terapie, în octombrie 1922. Insulina a fost descoperită în 1921 de dr. Nicolae Paulescu și a însemnat miracolul salvării unui număr enorm de vieți omenești în ultimii 80 de ani.
Această zi este marcată la nivel internațional de toate asociațiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât și de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.
Tema Zilei Mondiale a Diabetului din acest an este Healthy Living and Diabetes .
Scopul acestui eveniment este să ofere o mai bună informare persoanelor care suferă de diabet, reprezentând și o manieră de implicare și de informare a publicului, în general – cei care au persoane apropiate care suferă de această boală, publicul larg, profesioniștii din domeniul sănătății și autoritățile publice. Este deja cunoscut faptul că această boală este una parşivă, adesea asimptomatică.
Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o instituţie de învăţământ preuniversitar particular acreditată care de 25 de ani pregăteşte asistenţi medicali în trei calificări: Asistenţi Medicali Generalişti, Asistenţi Medicali de Farmacie si Asistenți Medicali de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare.
Fondată în 1990 şi condusă până în anul 2008 de către Dr. Mioara Mincu, şcoala îşi continuă acum activitatea sub patronajul Fundaţiei Umaniste “Dr. Mioara Mincu”.
» Unii oameni sunt prea obosiţi ca sǎ vǎ dǎruiascǎ un ZÂMBET. Dǎruiţi-le voi unul, pentru cǎ nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dǎrui. «
{gallery}2014/ziuadiabetului{/gallery}
________________________________________