O activitate care ne-a lipsit foarte mult în ultimii ani a fost tradiționala excursie la munte din preajma sărbătorilor de iarnă. Anul acesta a sosit momentul mult așteptat!

Cu voie bună au pornit la drum elevii noștri, alături de doamna director – prof. Aurelia Șova, doamna prof. Sorina Negrei – director adjunct, dar și de alte cadre didactice ale școlii. Împreună am petrecut o zi minunată la munte! Vremea a ținut cu noi, iar ziua a fost condimentată cu multe zâmbete.

Iată impresiile după o zi reușită:

Prof. Aurelia Șova, director Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”: „A fost o zi foarte frumoasă pentru că am fost ÎMPREUNĂ! Ne-am bucurat unii de ceilalți, de vremea însorită de la Brașov, de frumoasele peisaje și tradiții românești. Le mulțumesc organizatorilor acestei excursii și tuturor participanților!”

Prof. Sorina Negrei, director adjunct, coordonator Proiecte și Programe școlare și extrașcolare, Responsabil Clubul Absolvenților: „După 2 ani în care activitățile sociale au fost aproape inexistente, iată-ne revenimd la vechile obiceiuri. Excursia, una dintre cele mai iubite activități de către elevi, ne-a adus astăzi împreună pentru o zi, 54 de elevi și profesori, dornici de socializare și experiențe cu aromă de vin fiert, ciocolată caldă și alte bunătăți brașovene. Am cântat, am dansat, am aflat lucruri noi împreună, într-un cadru nonformal. Deja s-au pus bazele următoarei experiențe! Brașov, mulțumim pentru experiența ta! Sibiu, venim!”

„Cea mai frumoasă excursie!!!” – Elena Ivan – 1 A AMG

„Ne-am simțit super! Așteptăm următoarea destinație!” – Silvia – 1 E AMG

„A fost o excursie deosebită, drumul alături de colegii mei este dovada clară a unei prietenii strânse. Ne-am simțim bine împreună indiferent de situație: fie că am fost în autocar, fie în Piața Sfatului din Brașov cântând colinde.” – Vlad – Daniel Jitărașu – 2 G AMG

„A fost foarte frumos. Abia așteptăm următoarea excursie!” – Nicoleta Doica – 2 A AMG

„Cea mai frumoasă excursie! Vă mulțumim! Sper să se organizeze în curând următoarea excursie. M-am simțit super bine.” – Denisa Osăceanu – 3 E AMG

„Locuri deosebite, foarte frumoase!” – Alexandra Marinescu – 1 F AMG  

„A fost o zi superbă! Am avut curaj să cânt și să dansez într-o piață publică!” – Nicușor Dinu – 1 C AMG

„A fost o excursie minunată! Sper să se mai organizeze. Am avut o experiență deosebită!” – Sorinela Andreea Mitroi – 1 J AMG

„O experiență inedită! Mărturisesc că acum am fost pentru prima dată la Brașov. Cu siguranță, va rămâne o amintire cu drag prețuită de acum înainte! Vă mulțumesc!” – Georgian Banu – 2 H AMG

„Cea mai tare excursie! A fost o experiență foarte frumoasă alături de niște oameni minunați, plini de viață. Sper să facem cât de curând alta!” – Laurențiu Ștefan Bratu – 1 A BFKT

Obiectivele vizitate au fost: Castelul Cantacuzino – edificiul din Bușteni are o mare valoare arhitectonică, istorică, documentară și artistică. Clădirea castelului, ale cărei lucrări de construcție au fost finalizate în 1911, a fost realizată după planurile arhitectului Grigore Cerchez, figură marcantă a curentului neoromânesc, la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino (supranumit „Nababul”). Edificiul a fost ridicat pe locul unei vechi cabane de vânătoare pe care familia prințului o folosea ca loc de popas în peregrinările spre Brașov.

Lucrările de construcție au durat cinci ani, iar mobilarea a durat încă un an și jumătate. La inaugurarea din 1911, castelul impresiona prin dotările sale moderne în raport cu acele timpuri. Până în 1930, castelul a deservit ca reședință de vară a familiei prințului Grigore Cantacuzino. Clădirea a aparținut familiei Cantacuzino până la naționalizarea din 1948, devenind apoi un sanatoriu al Ministerului de Interne. Ea adăpostește astăzi un muzeu.

Biserica Neagră – Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche) este biserica parohială a comunității evanghelice luterane din Brașov, situată în centrul municipiului Brașov. Clădirea gotică a fost parțial avariată în incendiul din 1689, când zidurile ei s-au înnegrit și a primit numele actual. Denumirea populară de după incendiu, „Biserica Neagră”, a fost acceptată oficial în secolul al XIX-lea.

Biserica Neagră este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România, datând din secolele XIV-XV. Având o lungime de peste 89 de metri este considerată a fi a doua cea mai mare biserică din România, după Catedrala Mântuirii Neamului și cea mai mare construcție gotică din Europa de Sud-est.

Târgul de Crăciun din Piața Sfatului a fost locul perfect pentru a intra mai bine în atmosfera sărbătorilor de iarnă.

A fost o zi de duminică plină de veselie, care va râmâne întipărită pe retina sufletelor noastre pentru mult timp.

 

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 789

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes