Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Educatorii pentru sănătate – o nouă misiune de succes

Ziua Naţională a Ambulanţei – 115 ani

Sirenele ambulanţelor vor suna miercuri, la ora 10.00, în toată ţara, pentru a marca Ziua Naţională ...

Ziua Porților Deschise la SABIF

Cu ocazia împlinirii a 115 ani de existență a Societății de Salvare din București, Serviciul de Ambu...

Rezultate excepționale la examenele susținute de cadrele didactice ale școlii

Vești foarte bune pentru echipa Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”! Toți colegii noștri, car...

Asistent medical de farmacie - o profesie în slujba oamenilor

Încă de când eram mică am avut o înclinație către profesiile în halate albe. Îmi iubesc familia, da...

  • Ziua Naţională a Ambulanţei – 115 ani

  • Ziua Porților Deschise la SABIF

  • Rezultate excepționale la examenele susținute de cadrele didactice ale școlii

  • Asistent medical de farmacie - o profesie în slujba oamenilor

cdavila 1 cover 1170x250 2020 3

Educatorii pentru sănătate – o nouă misiune de succes

Educatorii pentru sănătate – o nouă misiune de succes

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat miercuri – 14 iulie 2021, în Parcul Obor, o nouă activitate de testare gratuită a valorilor tensiunii arteriale și glicemiei.

Peste 250 de beneficiari, de toate vârstele, au primit cu bucurie și admirație inițiativa școlii noastre de a oferi aceste servicii în mod gratuit.

Au participat elevi ai școlii, de la clasele I C, I E, II C, III C și III D, calificarea asistent medical generalist, care au oferit informații despre profesia de asistent medical, dar și despre oferta educațională.

Mai mulți tineri au afirmat că doresc să devină asistenți medicali și chiar și-au exprimat dorința de a se înscrie la școala noastră, campania de Admitere fiind în desfășurare.

Prin organizarea acestui eveniment am venit în folosul comunităţii prin promovarea Educaţiei pentru Sănătate şi oferirea unor servicii medicale gratuite: măsurarea tensiunii arteriale, testarea glicemiei și indicaţii profilactice privind bolile cardiovasculare şi metabolice.

Coordonatorul activității a fost doamna director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Aurelia ȘOVA.

Elevii voluntari ai școlii noastre au fost însoțiți și coordonați de responsabilii activității, prof. Cristina COSTACHE și prof. Anca MIHAI.

Impresii ale participanților

„O iniţiativă lăudabilă a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”! Mă bucur pentru că am participat alături de mulți colegi, viitori asistenți medicali, și am reuşit să testăm un număr mare de persoane de toate vârstele, de la copii până la vârstnici. Am întâlnit oameni care au înţeles importanţa prevenţiei într-un domeniu atât de sensibil. A fost o atmosferă cu adevărat  impresionantă. Aștept cu nerăbdare următoarele activități. Până atunci, le urez tuturor multă sănătate!” - Oana Măgureanu, clasa I C - AMG

„Activitatea organizată de școala noastră a fost extraordinară. M-au impresionat plăcut oamenii care aveau destule cunoștințe despre sănătate și pot spune că m-au dezamăgit cei cărora, deși le-am comunicat că au valori foarte mari ale tensiunii arteriale sau ale glicemiei, au părut indiferenți. Pe de altă parte, doamnele profesor Cristina Costache și Anca Mihai, care ne-au coordonat, au fost minunate prin starea generală pe care au imprimat-o acestei acțiuni.” Gabriela Pavel (Dușa), clasa I C - AMG

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” va organiza în următoarea perioadă și alte activități asemănătoare, impactul și feedbackul primit din partea cetățenilor fiind unul foarte bun.

În prezent, bolile de inimă sunt principala cauză de deces la nivel mondial. Peste un sfert din totalul deceselor sunt provocate de afecțiunile cardiovasculare. Acestea sunt și o cauza majoră de dizabilități.

Bolile cardiovasculare afectează inima, dar și vasele de sânge ale inimii. Riscul apariției bolilor de inimă crește odată cu înaintarea în vârstă. Bărbații care au peste 45 de ani și femeile cu vârsta de peste 55 de ani sunt mai predispuși la manifestarea bolilor cardiovasculare.

Există un risc destul de mare pentru o persoană să fie diagnosticată cu aceste afecțiuni dacă un membru apropiat al familiei a avut o boală de inimă în tinerețe. Deși nu puteți înlătura anumiți factori de risc, cum ar fi istoricul medical familial, sexul sau vârsta, există unele moduri de prevenire a bolilor de inimă, cum ar fi: exercițiile fizice regulate, renunțarea la fumat, reducerea aportului de sare, consumul de alimente cu un conținut scăzut de grăsimi, consumul de fructe și legume, limitarea cantității de alcool, o greutate corporală normală, controale medicale regulate.

Puteți evita problemele cardiace prin adoptarea unui stil de viață sănătatos, chiar de azi!

(sursa: http://www.sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate)

 

prof. Raluca Brad

Citit 164 ori Ultima modificare Joi, 15 Iulie 2021 12:55
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG