În data de 8 martie 2017, în cadrul Săptămânii Școala Altfel, elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a, coordonați de către doamna prof. Apsan Irina, consilier educațional în cadrul Liceului Bilingv „Decebal”, au fost gazdele echipei Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” pentru câteva ore.
Întreaga activitate a fost organizată și coordonată de către doamna prof. Adriana Păunescu, profesor de psihologie în cadrul SPSCD, fiind însoțită de către elevii: Georgiana Ion (anul II G AMG), Clara-Helen Moise (anul I A AMG), Roxana Mihaela Rădoi (anul I A AMG), Cristian Mihăescu (anul I A AMG).
În debutul acestei întâlniri, doamna prof. Adriana Păunescu a prezentat oferta educațională și avantajele alegerii acestei școli, prin punctarea aspectelor care facilitează contactul real și direct al elevului cu angajatorul, precum și accesul la schimburile de experiență din cadrul European Nursing Module.
În sprijinul celor afirmate și în consens cu tema aleasă, fiecare dintre elevii noștri a descris modul propriu în care a fost impactat de așteptările de dinaintea începerii școlarizării și cum au evoluat de-a lungul timpului. Experiențele personale ale elevilor noștri i-au impresionat pe cei prezenți la activitate, întrucât o parte dintre aceștia și-au exprimat dorința de a se alătura acestora, respectiv școlii, dupa absolvire.
Tema acestei întâlniri, „Parcursul Eroului”, a avut drept scop implicarea elevilor în exerciții de autocunoaștere și de accesare a emoțiilor, a senzațiilor, a nevoilor, toate în sprijinul conștientizării acelor aspecte care îi preocupă la vârsta adolescenței.
Întreaga activitate, desfășurată sub forma unor jocuri provocative, prin tehnici corporal-expresive, au avut rol în expandarea Eului, reliefarea unor aspecte devenite deja tabu și deschiderea către discuții sanogene, în consonanță cu nevoile lor reale.
Temele identificate de ei și dezbătute au fost: dificultatea de a obține bacalaureatul, problema viciilor, teme privind sexualitatea, dificultățile de sex rol, teama de a vorbi în public, recunoașterea emoțiilor principale și acceptarea polarităților.
Toate aceste abordări au urmărit întegrarea unor părți ale Eului, ancorarea în realitate, focusarea pe nevoi actuale, reale, personale, toate circumscris motto-ului:
„Ceea ce sunt, ar fi suficient de bun, dacă aș arăta-o deschis.” (Carl Rogers).
Feedback-ul de final a fost unul pozitiv, atât elevii, cât și profesorii gazdă ai acestui eveniment, exprimându-și dorința de a menține deschis parteneriatul cu Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”.
În încheiere, doamna prof. Adriana Păunescu a încurajat elevii să fie cât mai conectați cu nevoile lor, încurajându-le alegerile : „Cine-și explică, alege; cine alege, se schimbă. Alegeți o profesie care să vă pasioneze și să vă propulseze către câștigarea independenței financiare.”
Prof. Adriana Păunescu