Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Conferința Națională a Asistenților Medicali

ZIUA MONDIALĂ A INIMII 2020

Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa pop...

O nouă reușită a echipei școlii noastre

Săptămâna trecută, în baza Ordinului de Ministru nr. 5628 / 25.09.2020, la inițiativa Asociației Șco...

Crește numărul de atacuri online împotriva mediului educațional

În contextul creșterii popularității predării online, experții au identificat din ce în ce mai multe...

ANUNȚ

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a analizat atent recomandările specialiștilor, situația e...

  • ZIUA MONDIALĂ A INIMII 2020

  • O nouă reușită a echipei școlii noastre

  • Crește numărul de atacuri online împotriva mediului educațional

  • ANUNȚ

cdavila 1 cover 1170x250 2020 3

Conferința Națională a Asistenților Medicali

Conferința Națională a Asistenților Medicali

În perioada 22-23 noiembrie a avut loc a doua ediție a Conferinţei Naţionale a Asistenţilor Medicali – „Porţi deschise către excelenţă în asistenţa medicală”, eveniment organizat de Clubul Regal al Medicilor din Reţeaua privată de sănătate „Regina Maria”. Tema centrală a prezentărilor a fost „Calitatea în îngrijirea pacientului”, abordată de către medici, profesori, traineri şi asistenţi medicali, evidenţiind diversitatea specializărilor reunite în echipele multidisciplinare de îngrijire a pacientului. În paralel s-au desfăşurat simpozioane, conferinţe şi ateliere dedicate asistenţilor debutanţi, elevilor şi studenţilor la asistenţă medicală, cu accent pe importanţa standardelor de calitate în îngrijirea pacientului.
Şcoala noastră a participat la acest eveniment cu un grup numeros de profesori şi elevi, prilej cu care au reîntâlnit absolvenţi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, care, în prezent, sunt asistenţi medicali de succes ai Reţelei de sănătate „Regina Maria”. Prof. Gelu Costache, șeful Catedrei de Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală din cadrul școlii noastre, a susținut prezentarea cu tema: „Profesia de asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală – o profesie de actualitate”. 
 
prof. Cristina Costache
 
Conferința Națională a Asistenților Medicali s-a desfășurat în patru dintre locațiile REGINA MARIA din București: Ponderas Academic Hospital, Euroclinic Hospital, Maternitatea Băneasa și Laboratorul Central. Astfel, participanții s-au bucurat de un cadru propice relaționării și schimbului de experiență profesională cu echipele medicale.
Dezvoltarea profesională a asistenților medicali din România reprezintă un obiectiv principal prin care Rețeaua de sănătate REGINA MARIA sprijină performanța și calitatea ridicată a actului medical. 
A doua ediție a Conferinței Naționale a Asistenților Medicali a reunit 340 de invitați și peste 40 de speakeri, care, prin lucrările prezentate, au atras atenția asupra importanței învățării continue în cariera de asistent medical, abordând teme care vizează managementul eficient al pacienților și complexitatea serviciilor medicale prin raportare la nevoile acestora.
Conferința Națională a Asistenților Medicali vine în completarea unui program de angajare, instruire și dezvoltare profesională inițiat de REGINA MARIA în urmă cu 4 ani – primul demers de acest tip de pe piața serviciilor medicale private din Romania, dedicat asistenților debutanți care se concentrează pe deprinderea conceptelor teoretice esențiale, pe aplicarea lor și pe formarea abilităților practice (prin exersarea pe manechine în condiții care simulează realitatea), necesare unei relaționări corespunzătoare cu pacienții. În prezent, 30 de mentori ai Academiei au format peste 180 de asistenți, atât în București, cât și la Brașov și Cluj, aceștia devenind ulterior parte a Rețelei de sănătate. 
Sesiunile de lucrări științifice au fost completate cu workshopuri aplicate, o prezentare specială, dedicată asistenților debutanți, elevilor și studenților la asistență medicală și cu tururi organizate în locațiile REGINA MARIA. Cei 340 de invitați au aflat mai multe despre rolul asistenților medicali în pediatrie, neonatologie, somnologie, dar și în cadrul echipelor multidisciplinare și în munca de laborator. În compania specialiștilor din Ponderas Academic Hospital, Spitalul Euroclinic Hospital, Maternitatea Băneasa și Laboratorul Central REGINA MARIA, participanții au învățat cum să răspundă nevoilor pacienților și provocărilor pe care le ridică actul medical de înaltă performanță.
(sursa: cronicaromana.net)
 
prof. Raluca Brad
Citit 698 ori Ultima modificare Vineri, 20 Decembrie 2019 13:56
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG