Prezenţa echipei Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” din Bucureşti în cadrul conferinţei „Nursele – o forţă pentru schimbare: îngrijiri de calitate şi costuri eficiente”, organizată de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” în parteneriat cu Asociaţia de Nursing din România a fost şi anul acesta deosebit de apreciată, culegând aplauzele participanţilor. Prezentarea proiectului european Erasmus + „Performing Abilities in European Nursing Care” în cadrul căruia 20 de elevi ai şcolii noastre au participat anul acesta la un stagiu clinic de 3 săptămâni în Pafos, Cipru, a reprezentat o dovadă vie a faptului că Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din Bucureşti susţine prin proiectele şi toate activităţile desfăşurate educarea noilor generaţii de asistenţi medicali în spiritul schimbării şi oferirii unei îngrijiri medicale de calitate.
„Vreau să mulţumesc Doamnei Geta Grosu, Director de Îngrijiri al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, care ne acordă sprijinul în pregătirea practică a celor mai buni elevi ai şcolii noastre, pentru a deveni schimbul de mâine de asistenţi medicali”, a spus în deschidere doamna prof Maria Pârlog, care a avut rol de profesor monitor în cadrul proiectului european.
Activităţile proiectului de mobilitate derulat cu fonduri europene „Performing Abilities in European Nursing Care”, aflat anul acesta la a doua ediţie, au fost prezenate de prof. Lidia Moise şi elevele Ana Maria Beldie (Anul II J, AMG) şi Nicoleta Iliescu (Anul II B, AMG).
„Programele europene de formare profesionale îşi propun învăţarea pe tot parcursul vieţii, în contexte diverse: formal, informal şi nonformal, precum şi transparenţa şi recunoaşterea competenţelor câştigate. Un număr de 40 de elevi de la calificarea Asistent Medical Generalist, participanţi la cele două proiecte europene derulate de şcoala noastră, au dobândit certificate de mobilitate Europass, care recunosc dobândirea unor competenţe pe anumite module. Ne străduim să le oferim elevilor noştri aceste experienţe europene, care să le deschidă ochii, mintea şi inima, pentru a deveni nişte profesionişti adevăraţi”, a spus doamna prof. Lidia Moise, coordonator al proiectului.
La finalul prezentării sale, eleva Ana Maria Beldie a confirmat cele spuse de coordonatorul proiectului: „Cred că a participa la un stagiu de pregătire clinică în străinătate este o ocazie de a ne dezvolta profesional, de a ne deschide mintea şi de a cunoaşte cum funcţionează şi alte sisteme sanitare pentru a aduce aici ceea ce funcţionează acolo. Cu siguranţă, în momentul în care absolvim, vom fi mai bine pregătiţi, mai siguri pe noi şi vom şti mult mai bine ce alegeri avem de făcut.”
{gallery}stories/2015/conferinta-anr-2015{/gallery}