Școală Postliceală Sanitară „Carol Davila” se implică alături de  Compania Chimimportexport  și organizează în zilele de 1 și 2 noiembrie, în Galeriile Comerciale Esplanada, Cora Pantelimon, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Diabetului, în scopul de a atrage atenția publicului larg asupra acestei boli și asupra incindenței acestui diagnostic. 

În acest an, Activitatea GlicoDay  este parte a proiectului Caravana WELLION ce se defasoară, în perioada 01-16 noiembrie, în mai multe orașe din țară. Prin intermediul Caravanei Wellion vă puteți testa gratuit valoarea glicemiei. 

 

În București, în zilele de 1 și 2 noiembrie,  ne propunem realizarea a peste 3.000 de testări GRATUITE a valorilor glicemiei, pentru clienții Galeriei Comerciale Esplanada, din Cora Pantelimon.

Acțiunea se va desfășura în intervalul orar 9.00 – 19.00.

De asemenea, pentru cei care solicită, se poate realiza și testarea  tensiunii arteriale.

Cei care doresc o interpretare a valorii glicemiei se pot adresa cadrelor medicale prezente la eveniment, alături de voluntari, elevi ai școlii noastre. 

 

„2014 a fost anul când am dat startul acestei activități umanitare, prin care urmărim conștientizarea problemelor pe care diabetul le ridică asupra sănătății oamenilor. Anul acesta o vom continua cu speranța că tot mai mulți oameni vor acorda o mai mare atenție cauzelor ce provoacă diabetul și vor preveni apariția bolii. Ne propunem să venim în sprijinul celor care doresc să își testeze valoarea glicemiei și din lipsă de timp, neglijență ori necunoaștere amână această investigație. Astfel, clienții Galeriilor Comerciale Esplanada vor avea posibilitatea ca în zilele de 1 și 2 noiembrie, cu ajutorul echipei noastre, să beneficieze de o evaluare gratuită a glicemiei.” – a afirmat prof. Sorina Negrei, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”.

 

Partener în cadrul acestei campanii de educare, Compania Chimimimportexport SRL a oferit materialele necesare pentru îndeplinirea scopului activității „GlicoDay”, respectiv 8 glucometre, 3.000 de teste de glicemie și 3.000 de ace. 

„În această zi, când la nivel mondial se trage un semnal de alarmă asupra diabetului, publicul trebuie avertizat asupra necesității recunoașterii precoce a diabetului zaharat, asupra prevenirii bolii și a serioaselor consecințe ale acesteia. Este principalul obiectiv atât al specialiștilor în domeniu, cât și al companiilor farmaceutice.

 Investițiile privind educația în diabet și în programele de prevenire ale diabetului sunt strategii de economisire pe termen lung și vor furniza îmbunătățiri semnificative ale calității vieții persoanelor cu diabet și a celor din categoriile de risc.” – a declarat dr. Silviu Ionești, Chimimportexport Plurimex.

 

 Ziua Mondială a Diabetului este sărbătorită în fiecare an în data de 14 noiembrie, la inițiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.

Data de 14 noiembrie este, totodată, ziua de naștere a fiziologului și farmacologului canadian Frederick Banting (1891-1941), cel care a studiat secreția internă a pancreasului și a introdus insulina în terapie, în octombrie 1922.

Insulina a fost descoperită în anul 1921 de dr. Nicolae Păulescu și a însemnat miracolul salvării unui număr enorm de vieți omenești.

 Această zi este marcată la nivel internațional de toate asociațiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât și de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.

 ,,Femeile și Diabetul: dreptul nostru la un viitor sănătos” este tema din acest an a Zilei Mondiale a Diabetului.

 

 Scopul acestui eveniment este să  ofere o mai bună informare persoanelor care suferă de diabet, reprezentând și o manieră de implicare și de informare a publicului, în general – cei care au persoane apropiate care suferă de această boală, publicul larg, profesioniștii din domeniul sănătătii și autoritătile publice. Este deja cunoscut faptul că această boală este una parșivă, adesea asimptomatică. 

Școală Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o instituție de învățământ preuniversitar particular acreditată, care de 27 de ani pregătește asistenți medicali pentru trei calificări: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie și Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare.  

Misiunea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” este de a pregăti asistentul medical ca EDUCATOR PENTRU SĂNĂTATE, în spiritul valorilor fundamentale ale profesiei: dragoste pentru om, sănătate şi viață; respect pentru profesie; pasiune şi capacitate de muncă. 

Prin activitățile desfășurate, ne dorim continuarea ţelului Doamnei Dr. Mioara Mincu, fondatoarea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, de a dezvolta Educaţia pentru Sănătate.

 

prof. Sorina Negrei

prof. Raluca Brad

   

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 186

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes