Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Atlasul emoțiilor - strategii de evitare a bolilor psihosomatice

ÎN ATENȚIA ELEVILOR ȘI ABSOLVENȚILOR NOȘTRI - CALIFICAREA AMG -

Marți, 28.05.2019, vă invităm la o întâlnire cu reprezentanții Centrelor Dentare „...

- ÎN ATENȚIA ELEVILOR/ABSOLVENȚILOR NOȘTRI -

Luni, 27.05.2019, vă invităm la un Rendez-vous în carieră: De 3xPRO: PROces-PROgres-PROmisiune...

Avem Educația pentru Sănătate în inimă – mai 2019

Cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, vineri – 17 mai 20...

Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale – 17 mai

Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale este marcată anual, la 17 mai, &icir...

 • ÎN ATENȚIA ELEVILOR ȘI ABSOLVENȚILOR NOȘTRI - CALIFICAREA AMG -

  Duminică, 26 Mai 2019 06:56
 • - ÎN ATENȚIA ELEVILOR/ABSOLVENȚILOR NOȘTRI -

  Duminică, 26 Mai 2019 06:42
 • Avem Educația pentru Sănătate în inimă – mai 2019

  Duminică, 26 Mai 2019 06:35
 • Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale – 17 mai

  Vineri, 17 Mai 2019 14:47

banner2019

Atlasul emoțiilor - strategii de evitare a bolilor psihosomatice

Atlasul emoțiilor - strategii de evitare a bolilor psihosomatice

Clubul Absolvenților a reunit elevii școlii pentru o nouă dezbatere cu tema: Atlasul emoțiilor - strategii de evitare a bolilor psihosomatice.

În deschiderea activității, doamna prof. Anca GRECU, director adjunct al școlii noastre, a afirmat: „Suntem onorați de prezența domnului psiholog dr. Ion Duvac și îi mulțumim pentru că s-a alăturat preocupărilor noastre de a contura o perspectivă integrată misiunii de viitori Educatori pentru Sănătate”.

Invitatul nostru de onoare a fost domnul psiholog dr. Ion DUVAC, profesor în cadrul Facultății de Psihologie, Universitatea București: „Am răspuns invitației doamnei prof. Adriana Păunescu, fără să stau prea mult pe gânduri, atât pentru că am absolvit liceul sanitar, dar și pentru tăria cu care cred în misiunea voastră de asistenți medicali. Întrucât pacientul petrece 90% din timpul său, în prezența asistentului medical, rolul și importanța voastră sunt înălțătoare.

De zâmbetul vostru depinde imunitatea psihică a pacientului. Voi aveți un rol important în a securiza pacientul, prin imprimarea unei viziuni pozitive, la interfață. O astfel de abordare contribuie la îmbunătățirea stimei de Sine a pacientului, iar pilonii fundamentali sunt: acceptarea de Sine, implicarea cu pasiune în domeniul de activitate ales și, nu în ultimul rând, validarea feminității vs. a masculinității. Pilonul fundamental este reprezentat prin acceptare de Sine necondiționtă, evitând tendința de a ne compara, respectând principiul unicității.

Pentru a gestiona emoțiile activate de-a lungul relației profesionale, este important să respectați 5 principii de viață: interesul manifestat față de domeniul sănătății, plăcerea implicării în profesie, încrederea în Sine și în Celălalt; respectul față de muncă și față de oameni”.

Stilul interactiv al prezentării a permis tuturor participanților la activitate clarificarea modalităților incipiente de inserare a bolilor psihosomatice. Informații cu privire la cauzele generatoare de boli, dar și despre modalitățile de gestionare a emoțiilor, puteți obține accesând link-ul www.intellpsy.com. Prin reperele teoretice și practice transmise, participanții se vor putea conecta conștient și permanent atât la nevoile și emoțiile proprii, cât și la cele invocate de către pacienți.

Prof. Adriana PĂUNESCU

Responsabil Clubul Absolvenților

Citit 122 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2019 18:31
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG