Cel mai așteptat și „gustat” concurs, aflat la a IX-a ediție, „Atelierul de nutriție – Alimentația unui stil de viață sănătos. Să fim o zi ovolactovegetarieni” a devenit deja o tradiție în școala noastră.

Evenimentul reprezintă aplicarea în practică a tuturor cunoștințelor dobândite la disciplinele Biochimie și Anatomia și fiziologia omului pentru elevii din anul I și Nutriție și dietetică pentru cei de anul II, de la toate calificările.

Elevii participanți s-au implicat direct prin proiectele lor în evidențierea necesității diversificării alimentației, descoperirea beneficiilor nutritive şi terapeutice pe care le aduc legumele şi fructele în dieta zilnică a fiecăruia dintre noi, precum şi în stimularea consumului de noi alimente pe bază de legume şi fructe şi experimentarea de noi gusturi în combinaţii sănătoase, pe care nu le-am utilizat în dieta obişnuită până acum, cum ar fi: semințe, condimente din plante aromate, legume și fructe mai rar utilizate sau mai puțin cunoscute.

Substanțele complexe pe care le conțin alimentele pe care le consumam, principiile alimentare, glucidele, lipidele, proteinele, vitaminele, mineralele sunt necesare în organismul uman, de la producerea de energie, la regenerarea structurilor celulare și la sinteza biocatalizatorilor implicați în desfășurarea proceselor metabolice: enzime, hormoni, a substanțelor implicate în imunitatea umorală – anticorpi etc.

Elevii îndrumați de mine, participanți la concurs, mi-au mărturisit că acesta a fost un prilej de documentare aprofundată și de descoperiri uimitoare despre calitățile unor ingrediente, pe care nici nu le bănuiau, o lecție de viață fiind chiar concursul în sine. S-au arătat dornici să participe în continuare și la alte activități și concursuri din care au numai de câștigat, fie chiar și experiență.

Printre premianți se numără proiecte precum: Tort de morcovi cu nucă, Panna cotta de sfeclă, Healthy choises, Plăcintă veselă cu praz, Chiftele de soia și legume, Platou vegetarian, Dulceață de morcovi etc.

Deși, ca la orice concurs, s-au acordat doar câteva premii, considerăm că TOȚI PARTICIPANȚII SUNT CÂȘTIGĂTORI – pentru că au devenit déjà EDUCATORI PENTRU SĂNĂTATE – și sunt un exemplu pentru familiile, prietenii și colegii lor începând chiar ei adoptarea unui STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS.

Mulțumesc colegelor împreună cu care am organizat și coordonat acest concurs în ultimele 2 luni: profesor biologie, doctor în științe biologice, director adjunct – Andreea Csolti și profesor instruire practică – Mirela Avram pentru colaborarea eficientă.

Mulțumesc membrilor juriului pentru implicare: dr. Elena Achim, profesor de științe medicale; prof. Daniela Vlădescu și prof. Mirela Avram.

Au îndrumat elevii participanți: prof. biologie Marilena Pușcaș; prof. biologie Eugenia Petrescu; prof. biologie Natalia Kirat; prof. nursing Corina Bucur; prof. biologie Nicoleta Oprea.

Mulțumim conducerii școlii pentru premiile puse la dispoziție și tuturor colegilor care au apreciat efortul nostru și al elevilor pentru a duce această tradiție gustoasă și sănătoasă mai departe, an de an.

PREMIANŢII EDIȚIEI 2023

PREMIUL I – TORT DE MORCOVI CU NUCĂ – BUCUR CRISTINA / MANICA EDUARD (I A BFKT), prof. îndrumător OPREA NICOLETA

PREMIUL I – PANNA COTTA DE SFECLĂ – DINCĂ IONELA (I i AMG), prof. îndrumător PETRESCU EUGENIA

PREMIUL II – PLATOU VEGETARIAN – AICOBOAIE CLAUDIU (II F AMG), prof. îndrumător BUCUR CORINA

PREMIUL III – CHEESE CAKE – MIHALACHE RALUCA VALENTINA (I A AMF), prof. îndrumător PUȘCAȘ MARILENA

MENȚIUNE I – HEALTHY CHOISES – HUȘTIU STELUȚA / MILEA BOGDAN (I A AMG), prof. îndrumător OPREA NICOLETA

MENȚIUNE II – SĂNĂTOS ȘI GUSTOS – DIANA ANDREEA BĂLAȘA (I A AMG), prof. îndrumător OPREA NICOLETA

MENȚIUNE III – PLĂCINTĂ VESELĂ CU PRAZ – CIOROIANU RALUCA (I A AMG), prof. îndrumător OPREA NICOLETA

MENȚIUNE III – TORT DE MORCOVI – COȚOFANĂ ALEXANDRA / COJOCARU CRISTINA (I A AMG), prof. îndrumător OPREA NICOLETA

FELICITĂRI PENTRU TOȚI PARTICIPANȚII!

 

Mai multe imagini de la eveniment veți regăsi pe pagina de Facebook a școlii: www.facebook.com/media/set

 

prof. Nicoleta Oprea

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 249

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes