Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Asistentul medical - „O voce care să conducă - O viziune pentru asistența medicală viitoare”

30 noiembrie și 1 decembrie - zile libere

Zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt, potrivit legislaţiei în vigoare, sărbători legale în car...

Rezultatele Concursului „Învățați să ajutați!”

Proiectul Educativ „Învățați să ajutați!”, implementat în peste 50 de licee, şcoli generale,  c...

GlicoDay – ediție online

 În fiecare an, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” marchează Ziua Mondială a Diabetului...

Ziua Mondială a Diabetului 2020

Ziua de 14 noiembrie este dedicată luptei pe plan internaţional împotriva diabetului zaharat. A fost...

  • 30 noiembrie și 1 decembrie - zile libere

  • Rezultatele Concursului „Învățați să ajutați!”

  • GlicoDay – ediție online

  • Ziua Mondială a Diabetului 2020

Asistentul medical - „O voce care să conducă - O viziune pentru asistența medicală viitoare”

Asistentul medical - „O voce care să conducă - O viziune pentru asistența medicală viitoare”

Inovarea asistenților medicali în fața unei crize globale a sănătății fără precedent va fi punctul central al Zilei Internaționale a Asistenților Medicali în 2021, anunță site-ul nursingtimes.com.

ICN (International Council of Nurses) găzduiește în fiecare an Ziua Internațională a Asistenților Medicali, pe 12 mai, pentru a marca aniversarea nașterii lui Florence Nightingale și pentru a sărbători realizările profesiei de asistent medical.

În urma pandemiei Covid-19, serviciile de sănătate și de îngrijire au trecut printr-o transformare bruscă și majoră, iar ICN afirmă că asistenții medicali, în multe cazuri, conduc „această revoluție”.

Ziua Internațională a Asistenților Medicali din 2021 va căuta să evidențieze modalitățile inovatoare de îngrijire pe care le vor asigura asistenții medicali și va analiza, de asemenea, cum va arăta asistența medicală în viitor.

Tema campaniei de anul viitor a fost intitulată: „O voce care să conducă - O viziune pentru asistența medicală viitoare” (A Voice to Lead – A vision for future healthcare).

Președintele ICN, Annette Kennedy, a declarat: „Pandemia globală Covid-19 a arătat lumii rolul important pe care îl joacă asistenții medicali în menținerea sănătății oamenilor pe tot parcursul vieții. Deși a existat o perturbare semnificativă a asistenței medicale, au existat, de asemenea, schimbări care au îmbunătățit accesul la îngrijire. În 2021, ne vom concentra asupra inovațiilor în asistența medicală și a modului în care se va transforma viitorul asistenței medicale”.

Howard Catton, directorul executiv al ICN, a declarat că pandemia a deschis o oportunitate de a „cere o resetare” și „de a explora noi modele de îngrijire în care asistenții medicali sunt în centrul sistemelor noastre de sănătate”. „Putem realiza această viziune a asistenței medicale viitoare doar prin generarea de noi politici care deschid calea pentru această schimbare. Acesta este un alt subiect cheie pe care ICN va căuta să se concentreze în 2021.”

 (sursa: nursingtimes.com)

 

Prof. Mirela Avram

Prof. Raluca Brad

Citit 331 ori Ultima modificare Luni, 19 Octombrie 2020 02:06
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG