Școala Postliceală Sanitară „CAROL DAVILA”, cea mai importantă școală particulară postliceală sanitară din România, a organizat astăzi Festivitatea de Absolvire a Calificării Asistent Medical Generalist. ”Suntem la a douăzeci și patra generație care absolvă Școala Postliceală Sanitară Carol DAVILA și ne mândrim să fim cea mai căutată școală postliceală din România. Fiți ostași în armata Educației pentru Sănătate!”, a declarat în deschidere dl. Prof. univ. dr. Alexandru Ioan MINCU, președinte al Consiliului de Administrație al școlii și președinte al Fundației Umaniste dr. Mioara MINCU.

Doamna director Daniela Stoian, punând accentul pe elev, a propus un joc al imaginației care a provocat interactivitatea elevilor, cu întrebări de tipul: ”Cum ar fi lumea dacă n-ar exista România? Cum ar fi România dacă n-ar fi existat Școala Postliceală Sanitară Carol Davila?”. Invitația doamnei director a pus pe gânduri atât elevii, cât și invitații prezenți la ceremonie. ”Viitorul României se poate schimba prin cei doi piloni: Educație și Sănătate, care se condiționează reciproc. Ca viitori educatori pentru sănătate, continuați misiunea școlii noastre! Viitorul este în mâinile dumneavoastră”, a declarat doamna prof. Daniela Stoian.

”Aveți o meserie nobilă care nu vă permite să uitați de umanitate: sunteți oameni buni care dați și celorlalți din bunătatea pe care o aveți. Felicitări elevilor, familiilor, celor care îi susțin, școlii și, mai ales, absolvenților”, a declarat doamna Anca Duca, Vicepreședinta Fundației Umaniste dr. Mioara MINCU.

Dl. Dr. Marius Ungureanu, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, prezent la eveniment, a transmis mesajul Ministrului Sănătății, dl. Vlad Voiculescu. Parafrazând imnul școlii noastre ”trăiască bucuria pe om de a-l ajuta!”, dl. Ungureanu a evidențiat rolul asistentului medical în relația cu persoanele aflate în nevoie, completând: ”Prin ceea ce faceți vă doresc să fiți împliniți. La început vedem lucrurile într-un anume fel, suntem idealiști, avem aspirații, însă, pe durata studiilor, după absolvire, suntem tentați să uităm ce vis a fost la început. Este important să nu vă uitați visul, să nu uitați de ce v-ați dorit să deveniți asistenți medicali. Vă doresc succes, iar prin ceea ce faceți încurajați școala să fie mândră de dvs.!”

Alături de noi au fost angajatorii, atât cei din țară prin rețeaua de sănătate Regina Maria, clinica Medicover, precum și , cât și cei din străinătate – firma Actio Personalrecruiting, companie de recrutate personal medical pentru Germania, care au reprezentat clinica Medizinische Hochschule din Hanovra.

Programele internaționale, cei mai buni profesori, activitățile extrașcolare, practica în cele mai bune clinici și spitale, precum și multiplele activități de voluntariat conduc la cele mai bune premise pentru ca absolvenții Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” să devină cei mai buni asistenți medicali.

”Pentru un asistent medical pregătirea profesională este continuă. Vă asigurăm de tot sprijinul nostru în tot ceea ce înseamnă profesia de asistent medical, începând cu înregistrarea în organizația profesională și, permanent, prin cursurile de educație medicală continuă. Vă doresc să fiți responsabili mai departe pentru a finaliza examenul de certificare a competențelor profesionale! Vă doresc să vă integrați cu succes în echipele în care veți intra”, a declarat dna. Carmen Mazilu, președinta filialei București a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști al Moașelor și Asistenților Medicali din România.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România care pregăteşte, încă din 1990, asistenţi medicali. Școala oferă trei calificări: Asistent Medical GeneralistAsistent Medical de Farmacie și Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare. Certificatul de absolvire oferit este eligibil internațional prin recunoașterea internațională. Unii elevi vor alege o carieră în spitalele din România, alții vor alege mediul privat, iar o parte își doresc să înceapă cu o experiență internațională. Școala dezvoltă o serie de parteneriate atât cu clinicile din țară, cât și cu cele din străinătate pentru a le asigura un debut sigur în carieră. Anul acesta au absolvit Școala Postliceală Sanitară „CAROL DAVILA” circa patru sute de elevi la calificarea asistent medical generalist.

Elevii, absolvenții de astăzi și asistenții medicali de mâine, au mulțumit școlii, au mulțumit profesorilor pentru îndrumarea de care au beneficiat pe parcursul celor trei ani și pentru dedicarea sufletească cu care i-au susținut. Liliana Bădulescu, absolventa premiantă de la clasa III B, calificarea asistent medical generalist, a menționat: ”Pot fi, și mă bucur că voi fi ”îngerul de la patul bolnavului””. ”Sperăm să ne întindem aripile cât mai sus”, a spus apoi Anamaria Beldie. Festivitatea s-a încheiat cu rostirea emoționantă a jurământului asistentului medical.

{gallery}stories/2016/0208absolvireamg{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 454

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes