Ziua Mondială a Zâmbetului (World Smile Day) este aniversată, anual, în prima zi de vineri a lunii octombrie, în acest an fiind marcată la 6 octombrie.

În anul 1963, artistul american Harvey Ball a creat imaginea „față zâmbitoare” (smiley face), reprezentând un buton galben cu două puncte și o paranteză, pe care, în prezent, oamenii de peste tot din lume o folosesc cu scopul de a-și exterioriza emoțiile pozitive. Harvey Ball a realizat această imagine pornind de la ideea că toți oamenii ar trebui să-și acorde cel puțin o zi pe an pentru a zâmbi, pentru a face gesturi frumoase și a-i face pe alții să zâmbească, potrivit www.worldsmileday.com/.

Ziua Mondială a Zâmbetului a fost marcată pentru prima dată în anul 1999, în orașul natal al lui Harvey Ball, Worcester. În același an, Harvey Ball a fondat și World Smile Corporation, care avea să fie sponsorul anual al evenimentului internațional.

Antropologic vorbind, semnificația zâmbetului în diferite culturi poate fi extrem de diferită. Charles Tudwell susține că în anumite societăți, zâmbetul excesiv este văzut ca un semn de superficialitate, pe când în altele, zâmbetul semnifică în primul rând jenă, confuzie sau chiar neîmplinire sentimentală, potrivit https://www.andrews.edu/. Există la nivel internațional anumite culturi în care zâmbetele sunt adresate doar prietenilor apropiați și membrilor familiei, iar atunci când sunt adresate străinilor sunt privite de către aceștia cu neliniște sau chiar suspiciune. (sursa: https://www.agerpres.ro)

Această zi este o bună ocazie să ne amintim de doamna dr. Mioara MINCU, fondatoarea școlii noastre, cea care ne-a învățat ce înseamnă puterea și valoarea unui zâmbet:

Unii oameni sunt prea obosiţi ca să vă dăruiască un ZÂMBET. Dăruiţi-le voi unul, pentru că nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dărui.”

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 195

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes