Suspendarea cursurilor – 22 - 23 martie 2018

Ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile anunțate pentru perioada următoare, în Bucureș...

Misiunea noastră – Educația pentru sănătate

Elevii Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu” au asistat astăzi...

- MĂRȚIȘORUL MEDICAL -

Joi, 8 martie 2018, elevii de la calificarea Asistent Medical de Farmacie au participat, în c...

 • Suspendarea cursurilor – 22 - 23 martie 2018

  Miercuri, 21 Martie 2018 08:58
 • Misiunea noastră – Educația pentru sănătate

  Marți, 20 Martie 2018 07:50
 • Schimbul European Nursing Module – martie 2018 – impresii finale

  Luni, 19 Martie 2018 16:08
 • - MĂRȚIȘORUL MEDICAL -

  Luni, 19 Martie 2018 13:39
Donează sânge, arată că îți pasă!

Donează sânge, arată că îți pasă!

Cadrele didactice și elevii Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” au participat în număr mare la o nouă acțiune de donare de sânge. Am dovedit încă o dată că ne pasă, că dorim să ne implicăm și să ajutăm!                                                                                                                     

Este cunoscută nevoia de sânge din unităţile sanitare, de aceea elevii noștri au dorit să intre în rândul donatorilor de zâmbete.                                                           

Uneori, câțiva mililitri de sânge pot face diferența între viață și moarte. Din cantitatea de sânge donată o singură dată se extrag elementele care pot salva viețile a trei oameni.          

Elevii au avut multe emoții, însă entuziasmul și mai ales dorința de a ajuta pe cei care au nevoie de un strop de viață, au fost reperele care i-a îndemnat să facă acest gest prețios: donarea de sânge.

Mulți dintre elevii noștri afirmă faptul că doresc să-și ajute semenii și de aceea au hotărât să devină asistenți medicali. Participarea la această acțiune este o dovadă în acest sens. Donarea de sânge înseamnă dăruirea unei noi şanse la viaţă.

Irina Lazar ( clasa II F – AMG ): „Sunt pentru a doua oară în postura de a dona sânge. Am deja carnet de donator de un an. Donez sânge pentru a salva o viață. Toată lumea ar trebui să facă acest gest măcar o dată pe an. Sper să înțeleagă cât mai multe persoane această nevoie. Să ne gândim că poate chiar noi vom avea vreodată nevoie de sânge. Poate este cineva care așteaptă chiar în acest moment să primească sânge într-un spital și îl va primi chiar pe cel donat de tine. Este cel mai grozav act  de caritate pe care îl poți face pentru a salva viața cuiva.

Rebeca Moraru ( clasa I G – AMG ): „Pentru mine a fost prima dată când am donat, dar cu siguranță nu și ultima. Este un sentiment frumos sa știi că ai putut ajuta pe cineva și mă bucur pentru că am putut face acest gest.

Acțiunea de donare de sânge a fost organizată în parteneriat cu Institutul de Hematologie Bucureşti – Centrul de Transfuzie al Municipiului București, sub coordonarea domnului profesor Viorel Presler.                                       

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” s-a implicat în numeroase campanii de donare de sânge și va continua pe acest drum.

Vă mulțumim tuturor pentru gestul nobil!

prof. Raluca Brad

Citit 875 ori Ultima modificare Luni, 02 Octombrie 2017 19:57
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PARTENERI

brighton.jpgedu_ro.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG

Ultimele articole